13 Kasım 2012 Salı

Süper Lig 11.Hafta





HAFTANIN TAKIMI : FENERBAHÇE

 
5 maçlık cezasının ardından bütün taraftarlarıyla buluşan Fenerbahçe, taraftarın desteğinden çok, cezanın bitmesinin ve taraftarın maça gelmesinin verdiği motivasyonla güzel bir futbol sergileyerek Orduspor'u yendi. Rakipleri Galatasaray ve Antalyaspor'un puan kaybettiği bu haftada Fenerbahçe aldığı bu çok değerli 3 puan ile zirveye de ortak olmuş oldu. Ayrıca Sezer de attığı güzel golle kadro yarışında "Ben de varım" dedi.


HAFTANIN KAYDA DEĞER TAKIMI : KAYSERİSPOR


Lige beklentilerin oldukça altında başlayan ve erken bir teknik adam değişikliği yapan Kayserispor, benzer bir senaryoyu yaşayan ancak Yılmaz Vural ‘ın gelişinden itibaren oyun anlamında bir çıkış yakalayan Elazığspor ‘u çok rahat geçti. Normalden fazla inişli çıkışlı grafiklere sahip olan bu iki takımın neler yapacağını kestirmek en zor şeylerden biri. Bir istikrar yakalayabilmeleri durumunda daha sağlıklı takımlar olabileceklerdir. Özellikle Kayserispor artık yüksek yatırımların ve beklentilerin karşılığı vermelidir.  


HAFTANIN OLAYI : FİFA U-20 Dünya Kupası Türkiye Maskot Tanıtımı: Kanki


FİFA ‘nın çok değer verdiği ve klasik değişle “geleceğin yıldızlarının” buluştuğu turnuvanın Türkiye ‘de düzenlenecek olması çok büyük bir şans. Pazartesi yapılan maskot tanıtımıyla artık resmen turnuva sürecinin başladığını düşünebiliriz. Sivaslı bir kangal olan Kanki umarız ki dünya basınında olumlu tepkiler doğurur. Böylesine değerli bir turnuvaya ülke olarak biz ne kadar değer vereceğiz o da bir diğer merak konusudur. Dünya Kupası ve Olimpiyat adaylıkları bulunan ve bu organizasyonları hak ettiğini düşünen bir ülke için güzel bir deneme olabilir.


HAFTANIN GOLÜ : Moussa Sow - Fenerbahçe


AVRUPA FUTBOLUNA GENEL BAKIŞ :

İspanya Ligi'nde bu hafta yoğun yağış altında müthiş bir mücadelenin yaşandığı maçta Real Madrid Levante'yi son dakikalarda bulduğu golle zor da olsa yenmeyi başardı. Zirvenin bir diğer iki ismi Barcelona ve A.Madrid de yollarına kayıpsız devam ettiler. İngiltere'de Chelsea bu hafta da berabere kalarak 3.sıraya geriledi. İki Manchester ekibi de zirveye ortak oldular. İngiltere'de bu hafta dikkat çeken maç ise 3-3'lük skoruyla Fulham-Arsenal maçı oldu. İtalya'da geçen hafta Juventus'u yenerek çıkışa geçen İnter bu hafta aldığı mağlubiyetle Juventus'la arasındaki farkın 4'e çıkmasına engel olamadı. Haftanın maçında ise Lazio Roma'yı 3-2 yenerek Roma derbisinden galip çıkan isim oldu.
Bu hafta sonunda Avrupa genelinde oluşan gol krallığı şu şekilde:
Messi                15
Ronaldo            12

Falcao               10
İbrahimoviç      10
 
HAFTANIN KARESİ : Bu hafta oynanan Lazio - Roma maçından bir kare.


Hiç yorum yok: