27 Aralık 2011 Salı

Hayde Burak Hayde ...

2010-2011 sezonuna geri dönelim. Kıran kırana bir mücadele, müthiş bir şampiyonluk yarışı ve diğer takımlardan gözle görülür bir şekilde ayrılan 82 puanlı iki takım : Fenerbahçe ve Trabzonspor. İstek, üretkenlik, pozisyon zenginliği ve her şeyden önemlisi gol en üst seviyedeydi. Peki ne oldu da özellikle Trabzonspor geçen seneyi mumla arar bir hale geldi. Şampiyonlar Ligi'nin getirdiği yoğun maç trafiği önemli bir sebep olsa da temel sebep ortada aslında: Takımın omurgasını oluşturan oyuncuların kaybedilmesi ve yerlerinin doldurulamaması. İlk olarak Selçuk İnan, yetenekleri ve skora direkt katkısıyla pek çok takımın arayacağı bir yıldız ancak onun Trabzon için değeri çok daha fazla. Takım savunmasına ve hücum organizasyonlarına katkısıyla Trabzonspor'da tüm dengeleri o oluşturuyordu. Umut Bulut her ne kadar kaçırdığı gollerle anılsa da eksikliği net bir şekilde hissediliyor. Geçen seneki Umut-Burak uyumunu bu sene Halil-Burak şeklinde yakalamaya çalışan Trabzonspor teknik heyeti ise durumun Burak-Burak'dan öteye gitmediğinin farkında.
Bu seneye geldiğimizde, Burak Yılmaz'ın Şenol Hoca ve takımı için tam bir piyango olduğunu söyleyebiliriz. Omurgasını kaybetmiş bir takımın çok daha kötü bir halde olması beklenirken Burak'ın hem Selçuk'u hem de Umut'u aratmayacak şekilde oyundaki etkinliği ve ligimizde görmeye alışık olmadığımız gol ortalaması takımını yukarda tutuyor. Özellikle ilk 10 haftada oynadığı 8 maçta attığı 13 golle takımının maçlardan galip ayrılmasını sağlarken, o günlerde dillerden düşmeyen "Yine mi Burak" sözleri her şeyi anlatmaya yetiyordu. Ancak Burak'ın golü unutmasıyla Trabzonspor da galibiyeti unuttu. Devrenin sonuna gelinirken 5 maçta galip gelemeyen Trabzonspor Play-off potasından uzaklaşmıştı ki son hafta "Kralın Dönüşüyle" takım galibiyeti hatırladı. Tabi ki bir forvet oyuncusundan her gün gol atmasını beklemek haksızlık olur ki Burak bunu neredeyse yaptı. Bugün Burak'ın Trabzon'a katkısından çok Trabzon'un Burak'a katkısı tartışılır oldu.
Şenol Hoca ve kurmaylarının "Burak Atarsa Yeneriz" şeklindeki zorunlu oyun düzenini derhal değitirmesi lazım yoksa "Hayde Burak Hayde" sesleri bordo-mavili tribünlerden hiç eksik olmaz.

2 yorum:

coskun kaya dedi ki...

yokmu fenerbahçe'den haberler

guneyerdem dedi ki...

En kisa zamanda o da gelicek