17 Ocak 2012 Salı

Takım Ruhu


Süper Lig'de haftalar ilerledikçe hem üst sıralar hem de alt sıralar şekillenmeye başladı.Trabzonspor'un da derinden yükselişiyle ilk 4 sırada " 4 Buyukler" var ama bu yere " sadece formasıyla" gelmeyen kac takim var?
Galatasaray takımı oyuncuları çıktıkları her maçtan galip geleceklerinden çok eminler.Yakalanan bu hava bütün takım tarafından benimsenmiş durumda ki Fatih Terim genç yetenekleri rahatlıkla kadroya monte edebiliyor, bu oyuncularin hırs ve istekleri sayesinde maksimum verimi alabiliyor. Bu gerçekler bütününden tüm Turkiye gibi Galatasaray'ın rakipleri de farkında. Bu farkındalık onların ayaklarının titremesine, gol pozisyonlarını cömertçe harcamalarına ve hatta gol atsalar bile Galatasaray'ın onlardan fazlasını atacağını bilmelerine yol açıyor.
Ne Fenerbahçe ne de Beşiktaş böyle bir ruha sahip. Kazanma hırsından ve inançtan yoksunluk girilen pozisyonlarin da boşa harcanmasına yol açıyor. Hem Beşiktaş'da hem de Fenerbahçe'de gerek takım içi gerek futbol dışı nedenler, belki de bu iki büyük takımın şampiyonluk yarışında Galatasaray'ın bir adım gerisinde kalmalarına sebep olucak.
Sürprizlere açık gibi gözüken, sadece Galatasaray'ın yoluna başarılı ve emin adımlarla ilerlediği lig maratonu, tabi ki yapılacak transferlere de bağlı ama sürpriz bir sonuçla bitmeyecek gibi duruyor.

4 yorum:

büyük esnaf dedi ki...

Çok hoş bir yorum yazmışsınız. Tüm yazılarınız tarafsız, objektif. Galiba siz futbolun taraftarısınız, herhangi bir takımın değil:)

bayhan dedi ki...

Büyük esnafa katılıyorum. Tebrikler

mehmet eren dedi ki...

fenerbahçe nin ruhu yok yorumuna pek fazla katılmıyorum doğrusu. aylardır şike haberleri ile sallanan bir takımın şu an ki puan tablosundaki yerine bakarak fenerbahçenin GS den daha güçlü bir ruha sahip olduğu aşikar. smasunspor ve karabük maçlarını göz önüne getirerek galatasarayı abartmak doğru değil gibi geliyor bana. çünkü gençler eskişehir ve bursa gibi oturaklı takımlar karşılarına çıkmadı.

Güney Demir dedi ki...

Tabi haklisiniz ama zaten gerek futbol ici gerek futbol disi sebeplerden dolayi dedik,fenerbahcenin basarisiz oldugunu degil de galatasaray in daha istekli daha coskulu oynadigini soylemek istedik ki zaten galatasarayin 9 maclik galibiyet serisini de hesaba katmak lazim.