11 Aralık 2012 Salı

Süper Lig 15.Hafta


HAFTANIN TAKIMI GALATASARAY


Şampiyonlar Ligi’nde bir üst tura çıkan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi dönüşü bir maçta Sivasspor’u 3-1 yendi ve zorlu bir dönemeçi geride bıraktı. Galatasaray hava ve saha dezavantajına rağmen ligin iyi ekiplerinden Sivasspor karşısında aldığı bu galibiyetle haftanın takımı oldu. Umut ve Burak’ın golleriyle rakibini geçen Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesi hem golcülerine olan güvenini tazeledi hem de olası bir puan kaybına mani oldu.

HAFTANIN KAYDA DEĞER TAKIMI : KARABÜKSPOR


Aslında çok zor günler yaşayan Gaziantepspor geçtiğimiz hafta Galatasaray deplasmanında sürpriz bir puan almıştı ancak Mesut Bakkal ‘ın yönetimiyle ve Ahmet İlhan Özek ‘in saha içerisindeki patlamasıyla yükselişe geçen Karabükspor ‘a 0-2 mağlup oldu. Skibbe ‘nin bıraktığı tabiri caizse enkazı toparlamaya çalışan ligimizin “tecrübeli” teknik direktörlerinden Mesut Hoca umarız ki istediği yerlere, istikrarlı bir şekilde ulaşır.

HAFTANIN OLAYI : 
Akhisar – Antalya maçı aşırı yağmur nedeniyle ertelenirken, Akhisarlı taraftarlar açık tribünde bulunan ve dolayısıyla yağmur altında kalan Antalyalıları yanlarına kapalı tribüne çağırdılar. İki farklı takımın taraftarlarının bir arada bulunması görmeyi çok istediğimiz karelerden birini oluşturdu.


HAFTANIN GOLÜ : Lua Lua - Karabükspor
 

 
AVRUPA FUTBOLUNA GENEL BAKIŞ :
 
İngiltere’de bu hafta yılın derbisinde M.City skoru 2-0’dan 2-2’ye getirmesine rağmen M.United’a Van Persie’nin son dakikadaki golüyle sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. İspanya’da haftaya Falcao’nun 5 golü damga vurdu. Deportivo’yu 6-0 ‘la geçen A.Madrid Barcelona maçı öncesi yoluna kayıpsız devam etti. Barcelona’nın  Betis’i 2-1 yendiği maçta Messi attığı 2 golle Müller’in 85 gollük 1 sene içerisinde en fazla gol atma rekorunu kırmış oldu. Bu hafta sonunda Avrupa genelinde gol krallığı şu şekilde oluştu;
Lionel Messi         23
Radamel Falcao    16
İbrahimovic          14
 

HAFTANIN KARESİ : 

Hiç yorum yok: