14 Şubat 2012 Salı

Futbolun Rengi Olmaz


Türkiye'nin özellikle bu sene başını ağrıtan futbol dışı sorunlar farklı bir içerikle son günlerde İngiltere futbolunu da rahatsız ediyor: Irkçılık.
Luis Suarez'in Evra'ya ettiği hakaretle 8 maç ceza alması ve John Terry'nin QPR'lı oyuncu Anton Ferdinand'a hakaretleriyle İngiltere Milli Takım kaptanlığından alınması ve dolayısıyla otoritesini kaybettiğini düşünen Fabio Capello'nun istifası çalkantılı dönemim yansımaları oldu. Haftasonu oynanan Manchester United-Liverpool maçında Suarez'in uslanmadığını göstererek Evra'nın elini sıkmaması ırkçılığın ulaştığı boyutları gösteriyor. 2012 yılında hala ırkçılık sorununun var olması sadece futbol için değil her türlü sosyal alan için büyük bir geri kalmışlık ve üzerine düşünülmesi gereken bir konudur.İngiltere Başkanı David Cameron ırkçılığa karşı hassasiyetlerini belirterek acil bir toplantı düzenleme kararı aldı. Tüm futbolcu temsilcilerinin ve yöneticilerin katılması beklenen toplantı ırkçılığa taviz verilmemesi adına iyi bir atılım.
Geçmiş zamanlardan beri İngiltere'nin bir türlü kurtulamadığı bu probleme kökten bir çözüm arayışında olan yönetimin aradığı çözümü bulması ve bakışları tekrar " saf " futbola dönmesi her futbolseverin kalbinden geçen dilek olmalı...

Hiç yorum yok: