24 Şubat 2012 Cuma

Yerli Xavi Selçuk İnan

Günümüz futbolu, ''10 numara'' diye isimlendirdiğimiz yeteneği ile ön planda olan futbolcular için adeta bir yaşam mücadelesi haline geldi. Koşmayıp, oyuna sadece hücum anlamında katkı sağlayan futbolcular özellikle üst düzey Avrupa kulüplerinde birer birer elenirken; oyunu çift yönlü kavrayıp, kendilerini modern futbola adapte edenler ise baş tacı haline geldiler. Selçuk İnan da bunun ligimizdeki en güzel örneklerinden biri.

Selçuk'u oyun tarzı ve takımındaki rolü ile Katalan yıldız Xavi'ye benzetmek mümkün. Yıllardır assistlerine zaten aşina olduğumuz 27 yaşındaki yıldız bu sene golleriyle de takımına fazlasıyla katkı sağlıyor. Mükemmel ara pasları, takım savunmasına katkısı ve herşeyden önemlisi tempoyu ayarlama becerisi ile önce oyunu sonra skoru takımı lehine çevirmesini biliyor. Manisaspor ve Trabzonspor'dan sonra şimdi de Galatasaray'da takımının tartışmasız hem yıldızı hem de lideri haline geldi ve yine bulunduğu takımı liderlik koltuğundan eksik etmiyor.

Selçuk Galatasaray için olduğu kadar Milli Takım ve Abdullah Avcı için de büyük şans. Yeniden yapılanmaya giden ve güçlü bir jenerasyonla 2014'e hazırlanmaya başlayan Abdullah Avcı için Selçuk İnan odaklı bir Milli Takım oluşturup, kadroyu Selçuk'a göre inşa etmek yapılacak doğru hamlelerden biri olabilir.

Hiç yorum yok: