14 Mart 2012 Çarşamba

Gerçek Taraftar Gerrard

Salı günü oynanan Liverpool ile Everton arasındaki Merseyside derbisi ev sahibi ekibin 3-0 lık üstünlüğüyle sonuçlandı ya da daha doğrusu Liverpool'un her şeyi olan Steven Gerrard'ın üstünlüğüyle sonuçlandı. 31 yaşındaki yıldızın hayatını Liverpool'a adadığını ezeli rakipleri karşısındaki performansından da rahatlıkla anlayabiliriz. Ancak başka hiçbir kulüpte oynamamasının yani tabiri caizse Liverpool'un üzerine gül koklamamasının çok daha etkileyici bir anlamı vardır. Dolar yeşilini; sevdiği, gönül verdiği renklere tercih etmemiş, hiç premier lig şampiyonluğu görmemiş olmasına rağmen hiçbir motivasyon kaybına uğramamıştır.

Real Madrid'e transferinin ilk günlerinde fazlasıyla eleştirilen yine Gerrard gibi Liverpool'lu olan Michael Owen sadece Liverpool taraftarları tarafından sevilmemekle kalmamış, bir daha hiçbir zaman ''kulübü''nde yakaladığı başarıyı yakalayamamıştır. Sonrasında geçtiği Manchester United'ta da aynı durum devam etmiştir hatta daha da kötü bir senaryoyla. Transfer olanı da olmayanı da eleştirmemek gerekir ancak futbolun gönül işi sevgi işi olması izlenme oranını daha da çok arttırır bu da bir gerçek.

Tabiki herkes taraftarı olduğu kulüpte oynayamaz ancak bir takımın bünyesinde para için bulunmak pek de anlayabildiğim bir şey değil. Steven Gerrard'ı izlerken alınan keyif eşi benzeri çok fazla olan bir keyif değildir. Bu tarz futbolcuları daha çok görmek her futbol severin dileğidir.

2 yorum:

Oğuzhan dedi ki...

Henry de arsenal de kalmalıydı hep

DoganDemir dedi ki...

Firsatim oldugunda heykelini yapmak istedigim tek futbolcudur. Isteseydi Real'de, Barca'da, Milan'da vs oynar ve cok paralar alirdi. Ama o gercek bir kaptanlik yapti ve takimindan ayrilmadi. Parasi olan her takim cok büyük futbolcular transfer edebilir ama Gerrard gibileri parayla bulunmaz. Hakkinda kitaplar yazilacak büyük bir sporcu ve büyük bir futbolcu...