29 Mart 2012 Perşembe

Ve Neymar



Neymar da Silva Santos Júnior; henüz 20 yaşında olmasına rağmen adından fazlasıyla söz ettirdi bizlere. Gelecekte yapacaklarından çok, şu anda yaptıklarıyla bir anda Dünya futbolunun göz bebeği haline geldi. Neymar, bir çok dünya yıldızından örnekler görebileceğimiz oyun tarzı, adam geçmedeki rahatlığı, esnetikliği, tekniği ve Santos'taki gol,assist istatistikleriyle çok hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Geçen sene attığı mükkemmel gol ile ''Puskas Yılın Golü'' ödülünü alması onu zirveye çıkartan olay oldu. Neymar'ın bu denli popüler olmasının bir diğer sebebi de kuşkusuz Pele'nin ona verdiği destek. Neymar'ı her seferinde veliahtı olarak gördüğünü söyleyen Pele yakın zamanda da ''Neymar dünyanın en iyi futbolcusu'' gibi iddaalı bir açıklama yaparak Neymar'a ne kadar değer verdiğini açıkça belirtmişti.

Neymar'ın yükselen değeri onu Avrupa transfer piyasasında da bir numara yaptı. Chelsea, Real Madrid ve Barcelona başta olmak üzere pek çok Avrupa kulübü Neymar'ı almak için mücadele içinde ama transferin bu sezon da olmamasının sebebi ise kuşkusuz takımı Santos'un belirlediği yüksek bonservis bedeli. Her genç Brezilyalı gibi Neymar da bir an önce Avrupa'ya gitmek için can atıyor ancak düşünmesi gereken çok önemli bir gerçek var. Neymar herhangi bir Avrupa kulübüne nazaran Santos'ta kendisini çok daha rahat geliştirebilir. Maradona'nın Messi'sine karşı Neymar'ı her fırsatta öne süren Pele ise "Neymar'ın Santos'ta kalması daha akıllıca olacaktır. Santos şu anda iyi durumda ve kulübünde kendini geliştirebilir." sözleriyle Neymar'ın bir süre daha takımında kalması gerektiğini vurgulamıştı.


Brezilya Ligi'nin futbolcunun gelişimi için çok faydalı olduğu tabiki ortada. Avrupa'ya nazaran daha az göz önünde olması, teknik özelliklerin öne çıkması ve antrenörlerin maç kazanmaktan ziyade oyuncuların gelişimine önem vermeleri bu ligi çok daha faydalı kılıyor. Erken yaşta Avrupa sevdasına kapılan pek çok Brezilya'nın ise başarılı bir kariyere sahip olduğunu söylemek zor. Bunun en net örneklerinden biri Robinho. Neymar gibi çok genç yaşta parlayan ve henüz Neymar'ın yaşlarındayken Real Madrid gibi barınması zor bir takıma transfer olan Robinho'nun şuan da "Yeni Pele" sıfatından çok uzaklarda olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Er yada geç Neymar da her Brezilya'lı yetenek gibi bir Avrupa devine transfer olacaktır. Her ne kadar transfer olacağı kulüp merak konusu olsa da asıl önemli olan transfer olacağı zaman. Neymar'ın kendini yeterince geliştirdikten sonra Avrupa piyasasına çıkması halinde Pele'nin veliahtını bulacağını söylemek çok da uzak bir ihtimal olmaz.


3 yorum:

Deniz Ç. dedi ki...

real alır, bu sevda biter.

Daçe dedi ki...

barcelona anlaşmış.

Daçe dedi ki...

o değil de videoda golden sonra santra yapan adamların deivid ve ronaldinho olması hayattaki süprizlerden yalnızca biri. sevgilerimle.