2 Nisan 2012 Pazartesi

Yeni Bir Son





Saatlerin ileri alınmasıyla, akşam maçları da artık hava kararmadan oynanmaya başlandı. Günbatımının verdiği mutlulukla, futbol sevgisinin bu muhteşem birlikteliği bir sezonun daha sonuna geldiğimizi anlatıyor bizlere.

Mutlu bir akşamüstü, televizyonun karşısına oturan futbolseverler hemen puan durumunu önlerine açıp başlıyorlar hesap yapmaya. Hangi takımın kazanıp, hangi takımın kaybetmesi gerektiğine kapsamlı matematik hesapları sonucunda ulaşılıyor. Sürekli kanallar değiştirilip canlı skorlar alınıyor ve heyecan ikiye üçe katlanıyor.

Bu sezon farklı bir heyecan olarak "Süper Final" bizi bekliyor. Ligde herhangi bir iddiası olan takım sayısını arttırması açısından mantıklı bir uygulama gibi gözükse de bütün getirilerini ve götürülerini iyice düşünmek lazım.



Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda hiçbir sürpriz dikkatimizi çekmiyor. 4 büyüklerin boy göstereceği bu grupta puan farklarının fazla olması coşkuyu biraz düşürecek gibi gözüküyor. Son maçlardan alınacak sonuçlar puan farklarını değiştirebilir ancak çok büyük değişiklikler yaratamayacak çünkü lider Galatasaray rakiplerinden çok çok üstün bir tablo sergiliyor.

Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nu ise garantileyen tek takım Bursaspor. Gençlerbirliği biraz daha avanatajlı; Gaziantepspor biraz daha geri planda da olsa bu grubun diğer 3 takımı için 5 tane aday var. Puan eşitlikleri durumda Eskişehirspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor rakiplerinden birer adım önde. Oynanacak son maçlar çok büyük bir heyecan ve stres içerisinde geçecek.

Karabükspor, Mersin İdman Yurdu, Kayserispor ve Orduspor ne Süper Final için umut taşıyorlar ne de küme düşme tehlikesi yaşıyorlar. Maçlara bitse de gitsek havasında yaklaşmaları hiç şaşırtıcı olmayacak. Ankaragücü ve Manisaspor küme düşmeyi garantileyen takımlar oldukları için maçları bu 4 takımdan pek de farklı bir havada geçmeyecek.

Bank Asya 1. Lig'e gidecek son takım olmamak için muhteşem bir arzu ve coşkuyla oynayan Samsunspor, Sivasspor'u evinde yenmeli ve de Antalyaspor'un Fenerbahçe'den Kadıköy'de puan alamaması gerekiyor. Antalyaspor için ise alınacak bir puan yeterli olacak ancak Necati Ateş'in sürpriz gidişinden sonra bir türlü toparlanamamaları ve büyük bir paniğin içinde olmaları işlerinin biraz zor olduğunu gösteriyor.

Hiç yorum yok: