16 Nisan 2012 Pazartesi

Yeni Bir Başlangıç



34 hafta bitti, puanlar alındı ancak bu puanlar üst düzey liglerin aksine şampiyonu belirlemede sadece Süper Final için avantaj sağladı. Takımlar bu durumun bilincinde olmasına rağmen, normal sezonun bitişinde birtakım spekülasyonlar yarattılar. Bu spekülasyonların içeriği veya realizmi ayrı bir tartışma konusu olmakla beraber, normal sezonla Süper Final arasındaki bir haftada ciddi değişimler yaşayan bir takım vardı karşımızda: Fenerbahçe.

Yeni bir son ile gelen yeni bir başlangıç yaşadı, sezon boyunca kimseyi asla tatmin edemeyen, Fenerbahçe. Oyun motivasyonunu asla kaybetmeden, istekli ve coşkulu yıldızları önderliğinde çok önemli bir Trabzonspor galibiyeti alan Fenerbahçe belki de sönük olan şampiyonluk umutlarını yeniden yeşertti.

Pas trafiğinin çok iyi sağlanması ve oyun felsefesinin asla skoru korumaya dönüşmemesi - ki bu durum Fenerbahçe' nin başını ağrıtan en büyük sorundu - tüm Fenerbahçe camiasının yüzünü aydınlığa çevirmekle kalmamaış, tüm Türkiye'nin Fenerbahçe' nin de şampiyonluk şansı olduğunu düşünmesini sağlamıştır. Tabiki de bir maçlık performansın oluşturacağı dayanak, bütün bir sezon kendinden emin, kazanmayı bilerek oynayan Galatasaray' ın performansının oluşturacağı dayanağın yanında bir hiç olarak görülür. Hele ki kötü geçen bir sezonun ardından oluşan pesimizmi kırmak için belki de son şans olan Beşiktaş karşısında da senaryo aynı iken.




Herkesi şaşırtan ve heyecanlandıran Fenerbahçe' nin şampiyon olma ihtimali hala Galatasaray' ın çok altında ancak, haftaya oynanacak maç Süper Final Grubu' nun tarafsız seyir zevki ve heyecanı açısından büyük önem taşıyor. Sadece o maç adına konuşmak gerekirse, çok güzel bir futbolun bizi beklediğini söyleyebiliriz.

Hiç yorum yok: