20 Nisan 2012 Cuma

Şampiyonlar Ligi Sürprizi



Bu hafta Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçları oynandı ve pek de beklenmedik sonuçlar ortaya çıktı. Önce Bayern kendi sahasında Real Madrid'i son dakika golüyle yendi, hemen sonraki gün de Barcelona Chelsea deplasmanında son dakikada kaçırdığı gol yüzünden mağlubiyeti engelleyemedi. Her iki maç öncesinde de kesin favori olan İspanyol devlerinin zorlanacakları tahmin ediliyordu elbet ama ikisinin de yenilmesini eminim ki kimse beklemiyordu.

Kendi sahanda tek farkla kazanmak çok güzel bir skor olarak görülmeyebilir ama Şampiyonlar Ligi yarı finalinde rakip kim olursa olsun her türlü galibiyet çok büyük bir avantajı da beraberinde getirir. Bu sebeple yarı finalin ilk ayağında havlu atması beklenen Chelsea ve Bayer Münih takımları güzel futbolları ve galibiyet avantajlarıyla finale göz kırpıyorlar. Özellikle Bayern Münih şu anda kalite ve oyun olarak Real ve Barça'ya en yakın takım gibi duruyor. Bu saatten sonra Bayern'in final oynaması izleyenleri çok da şaşırtmaz. Chelsea ise her ne kadar kura avantajıyla yarı finali görebilmiş olsa da lige havlu attığı ve çok güzel bir skorla Nou Camp'a çıkacağı için yine beklenenin aksine finali zorlayan bir tablo oluşturuyor.

Duruma Matadorların cephesinden baktığımız zaman ortaya çok da farklı bir tablo çıkmıyor. Zaten favori başladıkları yarı final eşleşmelerinde skor avantajlarını kaybetseler de hala final için en büyük iki aday Real Madrid ve Barcelona. Yarı final ilk maçlarında mağlup olmalarının en açık bahanesi içinse önlerindeki El Clasico'nun etkileri diyebiliriz her iki takım içinde. Bu hafta sonu Barcelona kendi evinde Real Madrid'i konuk edecek ve kuşkusuz galibiyet arayacak. Real Madrid ise beraberlikte dahi şampiyonluğu garantileyecek olmasından dolayı acı Nou Camp anılarının da hatırlanmasıyla daha temkinli oynayacaktır.

El Clasico'nun yanı sıra Şampiyonlar Ligi'ndeki yenilgilerin bir diğer sebebi de medya ve taraftarların Real ve Barça'yı yere göğe sığdıramaması olabilir. Avrupa medyasında sürekli olarak ''Dünya Futbolunun zirvesindeki iki takım'' şeklinde gazlanan Real Madrid ve Barcelona ''Bizi bizden başka kimse yenemez'' düşüncesine kapılınca, dünyada kendilerinden başka takımların da var olduğunu acı birer mağlubiyetle öğrendiler. Favorilerin bu şekilde iki mağlubiyet alması, gelecek hafta çok çekişmeli iki yarı final maçı izleyeceğimizin sinyallerini de şimdiden veriyor. Umarım bu hafta sonu El Clasico ile başlayacak futbol ziyafeti hafta içi harika Şampiyonlar Ligi maçlarıyla taçlandırılır ve bizler de tam bir futbol şölenine tanıklık edebiliriz.

Hiç yorum yok: