5 Mart 2012 Pazartesi

Kurtarıcı Hikmet Karaman



Türkiye'nin en tecrübeli teknik direktörlerinden Hikmet Karaman, geçmiş yıllardan beri düşme hattındaki takımlar için bir "kurtarıcı" niteliği taşıyor. Başına geçtiği takımları ligde tutsa da yeni sezona başlama sürecinde ya istifa ediyor ya da kovuluyor. Sivri dili ve interaktif tarzı bu durumun nedeni olabilir ancak tılsımının formülü de bunlardan başkası değil.

Tolunay Kafkas'ın istifasından sonra göreve gelen Abdullah Ercan'ın da istifasıyla Gaziantepspor Hikmet Karaman'a emanet edildi. Kötü günler geçiren ve aslında çok kaliteli bir kadroya sahip olan Gaziantepspor, oluşan kötü bulutları yok etti, tam da tahmin edildiği gibi. Zaten bu durumlara düşmeyi hiç hak etmeyen bir takımı "kurtarmak" nasıl büyük bir teknik direktörlük yeteneği gerektirir diye sorulan sorular olabilir ama bunlara bir de bu durumun gerekçelerinin ne kadarının değiştiği sorusu eklenirse Hikmet Karaman'ın Türk futboluna yaptığı desteği daha rahat anlarız. Ligin kilometre taşlarından biri olan Gaziantepspor'u üst sırlarda görmeye alışmışken onları düşmemek için kıvranırken görmek içler acısı. İyi bir hazırlık dönemiyle bu seneyi unutturacaklarını umut ediyoruz.

3 yorum:

büyük esnaf dedi ki...

Futbolun stepne antrenörü yani

guneyerdem dedi ki...

Kesinlikle. Belki bu sefer kalıcı olabilir..

Oğuzhan dedi ki...

İyi bir teknik direktör olduğunu düşünmüyorum ben, gaziantepspor kariyeri de muhtemelen gelecek sezonun sonunu görmez. Ama bu sene formsuz bir gaziantepspor a rahat bir nefes aldırdı tabi.