8 Mart 2012 Perşembe

Rekorların Çocuğu Lionel Messi

1992 yılında Marco van Basten Göteborg'a, 2000 yılında Simone İnzaghi Marsilya'ya, 2004 yılında Dado Prso Deportivo'ya ve Ruud van Nistelrooy Sparta Prag'a, son olarak da 2005 yılında Andrey Shevchenko Fenerbahçe'ye 4 er gol atarak ''Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta gol atma rekorunu'' egale etmişlerdi. 2010 yılına geldiğimizde ise Messi henüz 22'sinde Arsenal'e 4 gol atmış ve adeta ''Ustalara Saygı'' dercesine rekora o gün sadece ortak olmakla yetinmişti.

Bugün Dünya Futbolunun zirvesinde top koşturan Lionel Messi, dün gece ''Ustalara Selam Olsun'' diyerek Leverkusen ağlarına tam 5 gol attı ve kendisinin de içinde bulunduğu altı kişilik listeyi temizleyerek, Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta gol atma rekorunu tek başına sahiplendi. Tabi Messi'nin şahane futboluna aynı güzellikte uyum sağlayan Barcelona takımının diğer 10 oyuncusunu da unutmamak gerek. La Liga'daki performansından sonra dün gece özlemini çektiğimiz Barcelona'yı nihayet seyredebildik. Maça tam konsantre çıkan Katalan ekibinin kendi futbolunu oynamasına bir de Messi eklenince ortaya 7-1 lik skor çıktı.

Lionel Messi futboluyla herkesi büyülemesinin yanı sıra, her geçen gün de rekorlarına bir yenisini ekliyor. Şimdi Arjantin'li yıldızın önünde bir rekor daha var. Cesar'ın 235 golle şimdilik sahibi olduğu ''Barcelona tarihinin en fazla gol atan oyuncusu'' rekoruna Lionel Messi sadece 7 gol uzakta. Herhangi bir futbolcudan bahsediyor olsaydık rekorun kırılmasına daha bir iki ay var diyebilirdik ama konu Lionel Messi olunca sadece şunu söyleyebiliyoruz ki: Bir sonraki Barcelona maçını kaçırmayalım, belki de rekor kırılabilir.

1 yorum:

Daçe dedi ki...

bu maç fm'de olsa ben kesin leverkusen'i idare ediyor olurdum..