6 Kasım 2012 Salı

Süper Lig 10.Hafta

HAFTANIN TAKIMI ESKİŞEHİRSPOR


Kadro kalitesi açısından Anadolu kulüpleri arasında sıyrılan bir ekip olan Eskişehirspor, potansiyeline yaklaşmaya iyice başladı. Bol gollü ve pozisyonlu galibiyetlerinden en parlağını Gaziantepspor karşında alan ekipte Alper Potuk ‘un eski formuna kavuşabilmesi kuşkusuz en büyük etkenlerden. Devamlılığın da sinyallerini vermeleri, güçlü taraftar desteğiyle de başarıya dönüşebilir.

HAFTANIN KAYDA DEĞER TAKIMI : BEŞİKTAŞ

 
Her ne kadar kendi evinde Mersin İdman Yurdu'na karşı oynasa da Beşiktaş aldığı 3-0'lık net sonuçla haftanın kayda değer takımı oldu. Dominant ve önde bir futbol sergiledi ve ilk yarıda bulduğu gollerle maçı erken bitirmesini bildi. Bu maç Beşiktaş açısından zirvede kalma açısından çok önemliydi zira rakiplerinin kazandığı bir haftada olası bir puan kaybı onları iyice tablo dışına çıkartabilirdi.


HAFTANIN OLAYI : Michael Skibbe


Geçtiğimiz senelerde künyesinde sadece iki kere Türkiye ‘den sezon sonunu görmeden ayrılma bulunan Alman çalıştırıcıya, geçen senenin en dikkat çekici çıkışını yakalayan ve takımı kümede tutan Bülent Korkmaz yerine görev verilmesi tabi ki de onun değil verenlerin suçuydu. Aslında asıl olay kovulması değil, alınmasıydı belki de. Sonuç olarak Mesut Bakkal göreve geldi ve neler yapacağını bekleyip göreceğiz. 

HAFTANIN GOLÜ : Alper Potuk - Eskişehirspor
 

 
AVRUPA FUTBOLUNA GENEL BAKIŞ :

İngiltere'de Chelsea'nin son dakikada kaybettiği 2 puan, Arsenal'i 2-1 ile geçen Manchester United'ı zirveye taşıdı.Almanya'da zirvedeki her takımın puan kaybettiği haftada kazanan B.Münih en yakın  rakibi ile arasındaki puan farkını 7'ye çıkarmış durumda. İspanya'da Messi, Ronaldo ve Falcao'nun gol atamadığı haftada A.Madrid ilk mağlubiyetini alırken, Real-Barça yollarına kayıpsız devam ettiler. Haftanın sürprizi ise İtalya'da yaşandı İnter, Juventus'un  49 maçlık yenilmeme rekorunu kırarak rakibiyle arasındaki farkı da 1 puana indirmiş oldu. Bu hafta sonunda oluşan gol krallığı ise şu şekilde;
Messi               13
Ronaldo           11
Falcao              10


HAFTANIN KARESİ : Fenerbahçe'de 3 sezon forma giyen Guiza, Getafe macerasının ardından kiralandığı Malezya ekibi Johor ile ...
 


Hiç yorum yok: