20 Kasım 2012 Salı

Süper Lig 12.Hafta


HAFTANIN TAKIMI KARABÜKSPOR
 

Kötü başlangıcının ardından beklenen bir teknik direktör değişikliği yaşayan Karabükspor, bu hafta klasik tabirle dersine iyi çalışmıştı. Galatasaray ‘ın güçlü yanlarını iyi tespit edip durdurmaya çalışmak hemen hemen her Anadolu Kulübün yapmayı planladığı şeydir ancak eksik yönlerinin de üzerine aynı etkiyle gidebilmek onları başarıya götüren yolu oluşturdu. Anadolu Kulüpleri ‘nin büyük takımlara karşı oynanan maçlara dikkatle hazırlanması ve ekstra motivasyon sağlaması maalesef ki kendi aralarında oynadıkları maçlara aynı şekilde yansımamaktadır. Ligin genel olarak kalitesinin artması belki de bu durumla doğrudan ilişkilidir. 

HAFTANIN KAYDA DEĞER TAKIMI : BURSASPOR
 

Son haftalarda yükselen bir performansı olan Bursaspor, çok fazla inişli çıkışlı grafiğe sahip olan Mersin İY karşısında çok net bir performans sergiledi. 3-0 ‘lık skor iki penaltı golü ile gelse de çok fazla pozisyona girilmesi Bursaspor adına olumlu bir tablo sergilemektedir. Potansiyelinin ne denli fazla olduğunu şampiyonlukla da kanıtlayan Bursaspor, hak ettiği yerlerde kalıcı olabilmek adına bu performansını sezon geneline yaymalı ve hatta daha da üzerine koymalıdır. Bunu yapabileceklerini de başarıyla gösterdiler.

HAFTANIN OLAYI : Zlatan Ibrahimovic ‘in efsane golü
 
HAFTANIN GOLÜ : Moussa Sow - Fenerbahçe
 
AVRUPA FUTBOLUNA GENEL BAKIŞ :

İspanya'da Barcelona Messi'nin 2 gol, 1 asistlik performansıyla kazanırken, A.Madrid Arda'nın tek golüyle kazandı ve takibini sürdürdü. Real Madrid ise A.Bilbao'yu 5-1'lik skorla bozguna uğrattı. İngiltere'de Londra derbisinde Arsenal Tottenham'ı 5-2 ile geçerken, 5 maçlık galibiyet serisi son bulan M.United zirveyi City'e kaptırmış oldu. İtalya'da haftaya beraberlikler damga vurdu. Zirvedeki nerdeyse bütün takımlar berabere kalırken haftanın kazananı bu hafta galip gelen Fiorentina oldu.
Bu hafta sonunda Avrupa genelinde oluşan gol krallığı şu şekilde:

 
Messi            17

Ronaldo        12
Falcao           10
Suarez           10
İbrahimoviç   10
El Shaarawy  10

HAFTANIN KARESİ : Eskişehirspor- Fenerbahçe maçı öncesi, Eskişehirspor takım fotoğrafındaki güzel tablo
 

Hiç yorum yok: