27 Kasım 2012 Salı

Süper Lig 13.Hafta



HAFTANIN TAKIMI : ESKİŞEHİRSPOR

  

Son haftaların en formda takımlarından biri olan Eskişehirspor, zor günler geçiren Trabzonspor 'u tarihinde ilk kez Trabzon 'da 3-0 'lık net bir skorla ve net bir futbolla mağlup etti. Camia olarak beklentileri karşılayamayan Trabzonspor için daha zor günlerin başlangıcı olan bu maç, Eskişehir camiası adına da yollarına daha güvenli devam etmeleri anlamına gelmektedir. Haftanın en sağlam performansı olarak nitelendirebileceğimiz futbollarıyla Eskişehirspor, daha çok işler yapacaklarını çok rahat hissettirdi. Ligimize renk katan bir takımın yükselişi her futbolseveri heyecanlandırmaktadır. Son olarak, Alper 'in performansı da heyecan verici şeyler arasında. 

 HAFTANIN KAYDA DEĞER TAKIMI : FENERBAHÇE
  
Ligde ve Avrupa'da iyi bir ivme yakalayan Fenerbahçe bu hafta seyircisinin de desteğini arkasına alarak ligin iyi takımlarından Gençlerbirliği'ni 4-1'lik net bir skorla yendi ve haftanın kayda değer takımı oldu. Özellikle Sow-Kuyt işbirliğinin yanı sıra Meireles'in de kalitesini ortaya koymasıyla net bir fark oluştu. Fenerbahçe'nin takım halinde hücum organizasyonlarını iyi başarması gollerin dört farklı isim tarafından atılmasına da sebep oldu.

HAFTANIN OLAYI : Felipe Melo 'nun penaltı kurtarması

HAFTANIN GOLÜ : Servet Çetin - Eskişehirspor
 


AVRUPA FUTBOLUNA GENEL BAKIŞ :

3 maçın 0-0 bittiği İngiltere'de M.United , City'nin puan kaybettiği haftada tekrar liderliğe yükseldi. West Brom'un müthiş çıkışı ise sürüyor. Bu hafta 3.sıraya kadar yükselen ekip liderle arasındaki puan farkını da 4'e kadar indirmiş durumda. İspanya'da Real Madrid Betis'e kaybederek Barcelona'nın 11, Atletico Madrid'in ise 8 puan gerisinde kalmış durumda. İtalya'da haftanın olayı ise iki ezeli rakibin mücadelesinde Milan'ın lider Juventus'u yenmesi oldu. Fransa'da da gündem yine İbrahimoviç'ti. Yıldız futbolcu takımının 4-0 kazandığı Troyes maçında 2 gol 2 asistlik performansıyla göz doldurdu.
Avrupa genelinde bu hafta sonunda oluşan gol krallığı şu şekilde:

Messi             19
C.Ronaldo         12
İbrahimovic   12
Falcao            11

HAFTANIN KARESİ :



Hiç yorum yok: