16 Şubat 2012 Perşembe

Alfredo Di Stefano Transferi

Yıl 1953, Kolombiya'nın Millonarios takımında neredeyse oynadığı maç kadar gol atan bir yıldız, Alfredo Di Stefano futboluyla İspanyol devlerinin dikkatini çekmişti hemen. Real Madrid ve Barcelona Di Stefano'yu transfer etmek için öylesine büyük bir mücadele içine girdiler ki günümüzdeki El Clasico rekabetinin temelleri o günlerde atılmıştı neredeyse.

Barcelona kulübü Di Stefano için ilk adımı atan taraftı ama imza aşamasına bir türlü gelinemiyor ve Barcelona,İspanya Futbol Federasyonu ve Fifa üçlüsü arasında sürekli sıkıntılar çıkıyordu. Buna bir de dönemin Real Madrid başkanının ciddi çabaları eklenince transfer iyice çıkmaza girdi. Olayların fazlasıyla karışması sonucu İspanya Futbol Federasyonu işin içinden çıkamadı ve ortadaki büyük rekabeti adeta hiçe sayarak inanılmaz bir teklifte bulundu. Bu teklife göre Di Stefano Real Madrid ve Barcelona'da ikişer sene değişmeli olarak oynayacaktı. Her iki taraf da teklifi tepkiyle karşıladılar ancak bir hafta sonra beklenmedik bir şekilde transfer sonlandı ve Alfredo Di Stefano Real Madrid'e resmen transfer oldu. Transferin nasıl gerçekleştiği bugün hala tartışılmakta. Barcelona cephesi dönemin Barcelona başkanın Franco yanlısı olduğunu ve Stefano'nun gitmesine adeta göz yumduğunu iddaa ediyor.Diğer tarafta ise Madrid'liler Barcelona'nın transferden gönüllü bir şekilde vazgeçtiği savunuyorlar.

Ne şekilde olursa olsun Di Stefano o sene Real Madrid'e transfer olmuş ve çıktığı ilk El Clasico maçında Barcelona kalesine 2 gol kaydetmişti. Di Stefano'lu Real Madrid 5 sene üst üste Şampiyon Kulüpler Kupasını ve 8 kere de La Liga'yı kazanmış, Di Stefano ise Dünya futbol tarihinin en iyileri arasına girmişti. Di Stefano'nun her iki kulübe de etkisi net bir şekilde ortadaydı. O dönem transferi sonlandıramayan Barcelona başkanı Enric Martí Carreto bir hafta sonra istifa etmişti. Diğer tarafta ise Stefano'yu transfer ederek Real Madrid'e altın çağını yaşatan bir diğer başkan resmen ölene kadar Real Madrid'in Başkanlığını yapmış ve adını Real Madrid'in Stadına altın harflerle yazdırmıştı: Santiago Bernabéu Yeste.

1 yorum: