10 Şubat 2012 Cuma

Olcan'ın Trabzon Baharı


Kulüpler devre arası transferi yaparken en çok yaşanabilecek uyum sorununa dikkat ederler. Katkı sağlaması için alınan bir oyuncunun yaşayacağı problem tüm takım için sorun olabilir. Türkiye ligleri tarihi bu tarz "hatalı" transferlerle dolu ve belki de bu nedenden dolayı takımlar artık daha detaylı düşünür ve araştırır oldu. Bu sezonki devre arası transferlerine baktığımızda geldiği günden itibaren ilk 11 de yerini alan tabiri caizse Trabzonspor'un aradığı kan olan Olcan Adın kolayca sivriliyor.

Balıkesirspor altyapısında yetişip Kartalspor'la profesyonelliğe geçen Olcan Adın 18 yaşında Fenerbahçe'ye transfer olduğunda geleceğin yıldızı olarak gösteriliyordu. Fenerbahçe'de asla dikiş tutturamasa da Gaziantepspor'da aradığı çıkışı buldu. Özellikle son iki yılda oynadığı güzel futbolla dikkatleri üzerine çekti bir kez daha. Kumaşının çok kaliteli, yüksek teknik kapasitesinin yanında oyun zekasının da üst düzeyde olduğunu yılmadan çalışarak çok güzel bir şekilde kanıtladı. Bu da ona "ikinci baharların takımı" Trabzonspor'un yolunu açtı.

Selçuk İnan'ın gidişinden sonra Burak Yılmaz'a partner bulmakta çok zorlanan Trabzonspor için Olcan Adın yeni bir arayış, yeni bir kapı niteliğinde bir transfer oldu. Oynadığı 8 lig maçında da hiç sırıtmadan oynadı ve yerinde bir transfer olduğunu gösterdi. Trabzonspor'un tek adama dayalı oyun sisteminden sıyrılmasını sağlayabileceğinin sinyallerini veren 27 yaşındaki oyuncu geç de olsa beklenen seviyeye gelebilecek gibi.

1 yorum:

ercan dedi ki...

'İkinci baharların takımı' güzel bir tespit, güzel bir adlandırma:)