5 Haziran 2012 Salı

Almanya EURO '12


   
   
Almanya Milli Takımı EURO 2012’ye Türkiye, Belçika, Avusturya, Azerbaycan ve Kazakistan’ın bulunduğu gruptan 10’da 10 yaparak geldi. Şimdi de Hollanda, Danimarka ve Portekiz’in bulunduğu B grubunda mücadele edecek.

AVRUPA ŞAMPİYONASI GEÇMİŞİ:

Katıldığı Yıllar : 1972 – 1976 – 1980 – 1984 – 1988 – 1992 – 1996 – 2000 – 2004 – 2008
Şampiyon : 1972 – 1980 – 1996
Final : 1976 – 1992 – 2008
Yarı Final : 1988

KADROSU:

Kaleci: Manuel Neuer  (BAYERN MUNICH), Tim Wiese (WERER BREMEN), Ron-Robert Zieler                                   (HANNOVER 96)
               
Defans: Philipp Lahm ( BAYERN MUNİCH), Per Mertesacker (ARSENAL), Jerome Boateng (BAYERN MUNICH), Holger Badstuber (BAYERN MUNICH), Mats Hummels (BORUSSİA DORTMUND), Benedikt Höwedes (SCHALKE 04), Marcel Schmelzer (BORUSSİA DORTMUND)
                
Orta Saha: Lukas Podolski (ARSENAL), Bastian Schweinsteiger (BAYERN MUNİCH), Mesut Özil (REAL MADRID), Thomas Müller (BAYERN MUNICH), Sami Khedira (REAL MADRID), Toni Kroos (BAYERN MUNICH), Mario Götze (BORUSSIA DORTMUND), Andre Schürrle (BAYERN LEVERKUSEN), Lars Bender (BAYERN LEVERKUSEN), Marco Reus (BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH), İlkay Gündoğan (BORUSSIA DORTMUND)
               
Forvet: Miroslav Klose (LAZIO), Mario Gomez (BAYERN MUNICH)
                
Teknik Direktör: Joachim Löw


           
ÖNE ÇIKAN İSİMLER:
          
Manuel Neuer: Turnuvanın en iyi iki üç kalecisinden biri olan Neuer her zaman güven veren bir kaleciye sahip olan Alman Milli Takımının şu anda en güvendiği isimlerden biri. Takım savunmasını iyi uygulayabilen hiçbir takımın istemeyeceği kaleci hatalarından gol yeme sorununun Almanya ‘nın başını ağrıtamayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Yeteneğinden kimsenin şüphe duymadığı Neuer ‘nin bu sezon gösterdiği istikrarlı ve başarılı performansı akıllara gelebilecek “acaba?” sorusuna izin vermeyecektir.
          
Mesut Özil: Alman futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en yetenekli futbolcu. Yaratıcı futbolcu eksikliğinin en çok hissedildiği yer olan Almanya ‘nın bu sorunu kökten çözdüğünü sadece bu sezonki 32 asist ve 8 gollük performansına bakarak bile anlayabiliriz. Yeni tip “10 numara” özelliklerinin tamamına sahip olan 23 yaşındaki yıldız tüm dünyanın gözünü üzerine çoktan çekmiş olsa da uluslararası platformda da bir kupa kazanması hak ettiği künyeye genç yaşta ulaşmasını sağlayacaktır. Almanya ‘nın kadro yapısına baktığımız anda birbirinden değerli yıldızlar dikkatimizi çekecektir ancak Mesut ‘nun üstleneceği rol çok kilit bir rol olacaktır.   
          
Bastian Schweinsteiger: Profesyonellik ve çalışkanlık konusunda dünyanın sayılı orta sahalarından olan Schweinsteiger, 6 haftasını sakat geçirdiği bu sezonda oynayabileceği hemen hemen her maçta oynadı ki onun seviyesindeki tecrübeye ve sürekliliğe sahip olan bir futbolcu için bir sezonluk değerlendirme gerçekçi olmayacaktır. Takım oyununun ve maçlara hakim olmanın en önemli parçalarından biri olan orta saha üstünlüğü için kullanılabilecek en iyi oyunculardan biridir. Bu durum da onu takımında çok önemli bir yere taşımaktadır.             

          
Mario Gomez: Hem EURO 2008 ‘de hem de 2010 Dünya Kupası ‘nda kaçırdığı gollerle dikkatleri üzerine çeken Gomez, Bayern Munich formasıyla başarılarına devam ediyor. Ligde 33 maçta 26 gol, Şampiyonlar Ligi ‘nde 14 maçta 13 gol atarak yakalanması zor bir istatistik yakaladı. Bu performansını bu sefer milli takımını da taşıyacağı düşünmek hele ki Klose ‘nin artık iyice yaşlandığını bu düşüncelere ekleyince tüm Almanya destekçilerinin işine gelecektir. Böylesine yüksek bir gol ortalaması yakalayacak kalitedeki bu futbolcunun sergileyeceği iyi bir performans sadece futbolseverleri mutlu etmekle kalmayıp Almanya ‘yı da en kuvvetli favorilerinden olduğu kupaya götürecektir.
          
Thomas Müller: 2010 Dünya Kupası ‘na Gol Kralı olarak ve de bunu başaran en genç futbolcu olarak damgasını vurdu. Çok hareketli ve basit futbol oynayarak tam bir Alman ekolu temsilcisi gibi işini en iyi şekilde yapıyor. Hücumcu özellikleri biraz daha ağır bassa da orta sahadaki dengelerin korunmasında da katkı sağlıyor ki bu özelliği onu Löw ‘ün vazgeçilmezleri arasına sokuyor. 2 senedir sergilediği göz kamaştırıcı performans onu hem en çok merak edilen hem de aynı zamanda en çok şey beklenen oyuncu yapıyor Almanya adına. Sene içinde yaptığı şeyler Almanya ‘yı iddialı hale getirirken turnuvada yapacakları da bu iddiaların gerçekliğini etkileyecektir.

Mario Götze: Geleceğin en önemli yıldızlarından biri olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Onun adına EURO 2012 ‘de pek fazla bir şey ummak gerçekdışı olsa da bulabileceği herhangi bir şansın hem fazlasıyla hakkını verecek hem de izleyenlere seyir zevki yaşatacaktır. Dortmund ‘un Avrupa sahnesinde daha çok rol alması onu daha fazla izleme şansını verecektir bize. Bununla beraber milli takım formasını kazanma ihtimali de fazlasıyla artacaktır.

Genel Değerlendirme:

Katıldığı 10 turnuvanın 3 'ünde şampiyon 3 'ünde 2. ve de birinde 3. olan tam bir turnuva takımı Almanya. Bu turnuvada da en ciddi favorilerden biri olduklarından kimsenin şüphesi yoktur. Şans faktörüne yer vermeyen bir futbol felsefeleri olsa da yaşayacakları en ufak bir şanssızlık bile onların önünde durabilecek ender faktörlerden. Oturttukları sistemi teknik kapasitesi çok yüksek olan ve her an her şeyi yapabilecek yeteneğe sahip olan Mesut Özil ile tabiri caizse süsleyen Almanya pek fazla zayıf noktaya sahip değil gibi gözüküyor. Defansın ortasında forma giyme şansı olan oyuncuların ağır oluşu eğer takım savunmasını çok başarılı bir şekilde yapıyor olmasalardı büyük bir dezavantaj olabilirdi ancak sahip oldukları bu artı karşılaşabilecekleri tehlikenin olasılığını bir nebze olsun azaltabiliyor. Löw 'ün aklında bulunabilecek her türlü planın en iyi şekilde analiz edilmemesi durumunda ve üst düzey yeteneklerin eksiksiz kontrol edilememesi durumunda rakiplerini çok zorlu maçlar bekleyecektir. 

Hiç yorum yok: