1 Haziran 2012 Cuma

Polonya EURO '12






Ev sahibi kontenjanından dolayı turnuvaya eleme oynamadankatıldılar. EURO 2012 ‘de Yunanistan, Rusya ve Çek Cumhuriyeti ‘nin bulunduğu Agrubunda mücadele edecekler.

AVRUPA ŞAMPİYONASIGEÇMİŞİ:
Katıldığı Yıllar: 2008
Şampiyon : -
Final : -
Yarı Final: -

KADROSU:

Kaleci: Wojciech Szczesny (ARSENAL),Przhmyslaw Tyton (PSV), Grzegorz Sandomierski (JAGIELLONIA BIALYSTOK)

Defans: Marcin Wasilewski(ANDERLECHT), Jakub Wawrzyniak (LEGIA WARSAW), Lukasz Piszczek (DORTMUND), Grzegorz Wojtkowiak (LECH POZNAN), Damien Perquis (SOCHAUX), Sebastian Boenisch (WERDER BREMEN),Marcin Kaminski (LECH POZNAN),
Orta Saha: Dariusz Dudka (AUXERRE), Jakub Blaszczykowski(DORTMUND), Rafal Murawski (LECH POZNAN), Ludovic Obraniak (BORDEAUX), AdrianMierzejewski (TRABZONSPOR), Maciej Rybus (TEREK GROZNY), Adam Matuszczyk(FORTUNA DUSSELDORF), Kamil Grosicki (SIVASSPOR), Eugen Polanski (MAINZ), RafalWolski (LEGIA WARSAW),

Forvet: Robert Lewandowski (DORTMUND), Pavel Brozek (CELTIC), Artur Sobiech (HANNOVER 96),

Teknik Direktör: Franciszek Smuda


ÖNE ÇIKAN İSİMLER:

Robert Lewandowski: Bu sezon Dortmund formasıyla ligde çıktığı 34 maçta 22 gol ve9 asistlik müthiş bir performans sergileyen Lewandowski takımının her şeyiolarak görülüyor. Fazla iddialı olmayan takımlar için iyi bir forvetyapabilecekleri sürprizin olasılığını arttırma açısından çok büyük önem taşırve de tam olarak bu konuda Lewandowski devreye giriyor. Tabi ki de takımarkadaşları Piszczek ve Kuba da takımlarının önemli silahlarından ancak yıldızforvetin oynayacağı kilit rol onların birer adım üzerinde.

Lukasz Piszczek: Defansın sağında forma giyen futbolcu Dortmund ‘un damgasınıvurduğu sezonda Almanya ‘da en çok dikkat çeken isimlerden biri oldu. 4 gol ve8 asistlik performansı bir bekten umulan ofansif destek konusunda ne kadarbaşarılı olduğu anlamamızı sağlıyor. 34 lig maçının 32 ‘sinde forma giymesi aynızamanda istikrarlı bir isim de olduğu ve de dolayısıyla takımı için ne dereceönemli olduğu gösteriyor bizlere.

Jakub (Kuba) Blaszczykowski: Sağ kanadın etkili ismi diğer iki isim gibi Dortmundforması giymektedir. Bu sezon çıktığı toplam 48 maçta 11 gol atıp 14 de asistyapan Kuba, Dortmund ‘un yarattığı başarılı kadronun Polonya adına kattıklarınınönemli parçalarından. Hem takım oyununu hem bireysel oyunu çok güzel birşekilde sergileyen futbolcu Polonya ‘nın en güvendiği oyunculardan.


Genel Değerlendirme

Üç farklı mevkide üç Dortmundforması giyen başarılı futbolcuyu kadrosunda bulunduran Polonya Takımı buisimlerin uyumundan fazlasıyla faydalanmaya çalışacaktır. Ev sahibi olmalarınınyanında böylesine bir avantaja sahip olan Polonya, Rusya ve Çek Cumhuriyeti ilebirlikte grupta eşit şanslara sahip. İlk bakışta diğer iki takımdan birazcıkgeride de dursa bahsettiğim konular dikkate alındığında Çeyrek Finalşanslarının olduğunu söyleyebiliriz. Tabi ki de ev sahibi olmak bazı zamanlardadezavantaj da olabilmektedir öylesi bir durumda gruptan çıkma ihtimallerindenbahsedemeyiz ancak EURO 2012 ülke futbolları adına bir adım niteliğitaşıyabilecek durumda.

Hiç yorum yok: