2 Haziran 2012 Cumartesi

Hollanda EURO'12


Hollanda; İsveç, Macaristan, Finlandiya, Moldova ve San Marino’nun bulunduğu E grubunu 1.tamamlayarak Euro’12 ye direk katılmaya hak kazandı. Hollanda turnuvada Danimarka, Almanya ve Portekiz ile B grubunda mücadele edecek.

Avrupa Şampiyonası Geçmişi


Katıldığı Yıllar     = 1976 – 1980 – 1988 – 1992 – 1996 – 2000 – 2004 - 2008
Şampiyon           = 1988
Final                      =
Yarı Final              = 1992 – 2000 - 2004

Takım Kadrosu

Kaleci                   = Stekelenburg (ROMA) – Vorm (SWANSEA) – Tim Krul (NEWCASTLE)

Defans                = Mathijsen (MALAGA) – Heitinga (EVERTON) – Boulahrouz(STUTTGART) – Bouma (PSV) – Van der Wiel (AJAX) – Vlaar (FEYENOORD) – Anita (AJAX) – Willems(PSV)

Orta Saha            = Rafael van der Vaart (TOTTENHAM) – Sneijder (İNTER) – Van Bommel (MİLAN) – Nigel de Jong (MANCHESTER CİTY) – Robben (BAYERN) – Schaars (SPORTİNG) – Strootman (PSV) – Mayer (AZ)

Forvet                 = Kuyt (LİVERPOOL) – Robin van Persie ( ARSENAL) – Huntelaar (SCHALKE 04) – Afellay (BARCELONA) – Luuk de Jong (Twente) – Lens (PSV) – Siem de Jong (AJAX) – Narsingh (HEERENVEEN)

Teknik Direktör = Bert van Marwijk

Öne Çıkan İsimler

John Heitinga = Daha çok hücum silahlarıyla öne çıkan Hollanda için savunmadaki önemli isimlerden biri Heitinga. Bu sezon Everton’da gösterdiği başarılı performansı Hollanda’ya da taşıyacağından eminim. Performansı Hollanda için çok önemli

Sneijder = Sneijder geçen sezonlardan ziyade bu sezon daha negatif bir sezon geçirdi. Sakatlıklarla sorunlar yaşayan Sneijder’in yer yer olmaması belki de İnter’in kötü performansının tek sebebi. Kötü bir sezon geçirmiş de olsa Sneijder hem Hollanda’nın hem de turnuvanın yine en gözde isimlerinden olacaktır.

Robben = Arjen Robben bu sezon Bayern Münih’in Barcelona ve Real Madrid’e rağmen Şampiyonlar Ligi’nde final oynamasında en önemli isimdi. Hollanda için de yine en önemli isim olacak turnuvada. Bireysel yeteneklerinden kimsenin kuşkusu yok ama takımı ile de uyum içinde olursa turnuvada çok daha iyi bir Hollanda ortaya çıkarabilir.

Van Persie = Van Persie Arsenal ile bu sezon çıktığı 47 maçta 37 gol 15 asist ile adeta kariyerinin altın sezonunu yaşadı. Her şekilde gol atma yeteneğine sahip yıldız futbolcu turnuvada da gol krallığına göz kırpıyor ki benim bireysel görüşüm gol krallığına ulaşıcağı yönünde. Van Persie bu muhteşem sezonu bir de Avrupa Kupası’yla süslemek için elinden geleni yapacaktır.


Genel Değerlendirme

Hollanda bu sene de Almanya ve İspanya ile turnuvanın en güçlü üç adayından biri. 2010 Dünya kupasında final oynayan Portakallar bu sefer turnuvanın sonunu getirmek istiyor. Takımın en önemli üç ismi Robben, Sneijder ve Van Persie’nin performansları çok önemli. Ancak sadece bu bireysel yetenekler şampiyonluk için yeterli olmaz. Takım özellikle savunma yönünde gelişme gösterebilirse Şampiyonluk çok da uzak olmaz. Hollanda takımını bu turnuvada tek bir sonuç memnun edebilir o da şampiyonluk. 

Hiç yorum yok: