9 Nisan 2012 Pazartesi

Süper Lig Panorama

2011-2012 Sezonunun En Başarılı Futbolcuları

Kaleci =  Fernando Muslera (Galatasaray) – Tolga Zengin (Trabzonspor)

Defans = Hakan Balta (Galatasaray) – Dede (Eskişehir) – Eboue (Galatasaray) – Gökhan Gönül     (Fenerbahçe) – Egemen Korkmaz (Beşiktaş) – Sivok (Beşiktaş) – Ujfalusi (Galatasaray) – Yobo (Fenerbahçe)

Orta Saha = Stoch (Fenerbahçe) – Olcan Adın (Trabzonspor) – Manuel Fernandes (Beşiktaş) – Alfred N’Diaye (Bursaspor) – Zokora(Trabzonspor) – Selçuk İnan(Galatasaray) – Erman Kılıç(Sivasspor) – Doka(İBB)

Forvet = Burak Yılmaz (Trabzonspor) – Alex De Souza (Fenerbahçe) – Kamara (Eskişehirspor) – Elmander(Galatasaray) – Herve Tum (Gençlerbirliği)

Yılın 11’i


Fernando Muslera = Bu sezon 33 maçlık istikrarı ve kalesini koruduğu takımın ligin en az gol yiyen takımı olması hem onun kalitesini kanıtladı hem de onu sezonun en iyi kalecisi yaptı.
Hakan Balta = Galatasaray’a transfer olduğundan beri en başarılı sezonunu geçirdi. Takımının performasının artmasıyla stoper-bek’likten çıkıp gerçek bir bek gibi oynayarak kendi potansiyelini ortaya koydu
Eboue = Hücuma verdiği destek ve çift yönlü oyunuyla Avrupa temelli futbolunu ligimizde başarıyla sergiledi. Gökhan Gönül de beklenenin altında performans gösterince Eboue diğer beklerden bir adım öne çıktı.
Egemen = Her yıl üzerine katarak geliştirdiği oyununu bu sezon bütün futbol camiası saygıyla izledi. Bu sene bekleneni veremeyen takımında hep savaşmaya devam eden ender futbolculardandı
Yobo = Yetiştiği İngiliz ekolünün yansımalarını çok başarılı bir şekilde bizlere gösterdi. Takımında geçen seneye göre daha zayıf partnerlerle oynamasına rağmen istikrarlı performansıyla göz doldurdu.
Stoch = Bu sezonki performansıyla geçen seneyi bizlere unutturan Slovak yıldız zor anlarda attığı jeneriklik goller ve göze hoş gelen etkili dribblingleriyle takımına müthiş bir katkı sağladı.
Erman Kılıç = Bu sezon takımıyla birlikte bir kez daha parlayan Erman Kılıç attığı 9 gol ve yaptığı 5 asistle bu sezonun en iyi kanat oyuncularından oldu.
M.Fernandes = Her yıldız gibi biraz disiplinsiz olsa da üst düzey tekniği ile Beşiktaş’ın sorun çektiği hücum yollarının en önemli ilacı oldu.
Selçuk İnan = Üst düzey kalitesi ve her geçen gün geliştirdiği futboluyla ligin en iyi oyuncularından biriydi bu sezon. Attığı goller ve yaptığı asistler bir yana Lider duruşuyla takımını sırtladı ve Galatasarayın ligi birinci bitirmesinde kuşkusuz en önemli paya sahipti.
Alex de Souza = Fenerbahçe’de yaşayan bir efsane haline gelen Alex de Souza, yine üst düzey performansıyla her sene olduğu gibi sürpriz olmayan bir şekilde yılın en iyi 11’ine adını yazdırdı.
Burak Yılmaz = Attığı 32 gol herşeyi anlatmaya yetiyor.

Gelecek Vaat Eden Futbolcular

Semih Kaya (Galatasaray) – Alper Potuk (Eskişehirspor) – Serdar Aziz (Bursaspor) – Soner Aydoğdu (Gençlerbirliği) – Muhammet Demir (Gaziantepspor)

Türk futbolunun en büyük problemlerinden biri olan futbolcu yetiştirmek konusunda bu sene daha olumlu bir tablo var karşımızda. Adı geçen oyuncular takımlarında gösterdikleri istikrarlı ve başarılı performansları ile geleceğe dönük çok olumlu sinyaller verdiler. Özellikle bu futbolcuların sadece çok yetenekli değil aynı zamanda da disiplinli olmaları onların yok olup gitmektense, ilerleyen yıllarda sezonun 11’lerinde kendilerine yer bulmalarını sağlayacaktır.

Yılın İstikrar Abidesi

Tolga Zengin =  Kaptanlığını yaptığı Trabzonspor’un oynadığı 34 maçta 90’ar dakika forma giyerek mükemmel bir istikrar gösterdi.

Erdem-Güney Özel Ödülü

Theofanis Gekas = Samsunspor formasıyla 11 maçta 8 gol attı. Takımının küme düşmesine rağmen kalitesini bizlere kanıtladı. Ligimize kısa zamanda kattığı keyif, keşke Samsunspor kümede kalsaydı da Gekas’ın her golünden sonra çalınan ‘’Sırtaki’’ müziğiyle neşelenseydik dedirtmiyor değil.
theofanis gekas

1 yorum:

Deniz Ç. dedi ki...

ilk 11'de Elmander'in olması gerektiğini düşünüyorum...