18 Eylül 2012 Salı

Süper Lig 4.Hafta


HAFTANIN TAKIMI : Galatasaray


Galatasaray Süper Lig’in hem fiziksel hem de zihinsel açıdan şu andaki en hazır takımı olduğunu net bir şekilde gösterdi. Antalyaspor deplasmanından M.United maçı öncesi olması itibariyle olası bir puan kaybı kimseyi şaşırtmazdı ancak alınan 4-0’lık net galibiyet morallerin yükselmesini sağladı. Oyun olarak hala eksikleri olmasına rağmen yıldız oyuncularının gol ve pozisyon bulmadaki bireysel katkılarıyla kalite farkını ortaya koydu. Burak Yılmaz, Amrabat ve Umut gibi yeni transferlerin golle buluşmaları da taraftarı sevindirdi.

HAFTANIN KAYDA DEĞER TAKIMI : Kasımpaşa


Kasımpaşa takımı, yapılan ciddi yatırımların meyvelerini erkenden toplamaya başladı. İlk haftadaki Galatasaray mağlubiyeti dışında puan kaybı yaşamayan Kasımpaşa bir anlamda bu sezon iddialı olduğunu gösterdi. Diğer yandan 2 sene önce Orduspor’u Süper Lig’e çıkardıktan sonra görevinden alınan Metin Diyadin Kasımpaşa başında neler yapabileceğini de gösterdi.

HAFTANIN OLAYI : Alex de Souza’nın Heykel Açılışı

Bu hafta Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Alex de Souza’nın heykeli açıldı. Fenerbahçe’li taraftarların büyük destek verdiği törende Alex de Souza yaptığı konuşma sırasında göz yaşlarına hakim olamadı. Bir oyuncunun hem de hala oynarken heykelinin dikilmesi ülkemizde pek de alışık olduğumuz bir durum değil. Alex de Souza’nın taraftarlarca Lefter’in hemen yanında ölümsüzleştirilmesi bu haftaya damgasını vuran olay oldu.  

HAFTANIN GOLÜ : Burak Yılmaz – Galatasaray


AVRUPA FUTBOLU’NDA HAFTAYA GENEL BAKIŞ


İspanya Ligi’nde Barcelona, Real Madrid’in yine puan kaybetmesiyle en büyük rakibiyle arasındaki puan farkını daha 4.haftadan 8’e çıkardı. Fransa Ligi’ne fırtına gibi giren Marsilya 5.galibiyetini aldı. İtalya Ligi’nde Milan son 80 yılın en kötü başlangıcını yaparak haftaya damgasını vuran ekip oldu. İngiltere’de Liverpool hala galibiyete ulaşamazken bu haftanın sonunda Avrupa’nın başlıca liglerinde oluşan gol krallığı şu şekilde oluştu.

Lionel Messi        6
İbrahimovic          5
Robin van Persie  4

HAFTANIN KARESİ


Hiç yorum yok: