25 Eylül 2012 Salı

Süper Lig 5.Hafta


HAFTANIN TAKIMI : SİVASSPOR

Sivasspor bu hafta oynadığı Kasımpaşa maçını 1-0’lık sonuçla kazandı. Geçen seneden beri klasik Sivasspor dışında yükselen grafiğini devam ettireceğinin sinyallerini verdi. Oynanan pozitif futbol ve yeni transferlerinin yüksek katkılarıyla seneye fırtına gibi başlayan Kasımpaşa karşısında onları galibiyete taşıdı.

HAFTANIN KAYDA DEĞER TAKIMI : KAYSERİSPOR

Her sezona büyük yatırımlar yapıp yüksek beklentilerle başlayan Kayserispor bu sezona tarihinin en kötü girişlerinden birini yaparak başlamıştı. İddialı bir Eskişehir karşısında rakibinin hatalarını iyi değerlendirerek, 2-0’dan maç dönmesine rağmen mücadeleyi bırakmayarak ilk galibiyetini elde etti ve yeni bir sayfa açtı.

HAFTANIN OLAYI : Metin Diyadin’in Görevine Son Verilmesi

İki sezon önce Orduspor’u Süper Lig’e çıkardıktan sonra kovulan Metin Hoca Kasımpaşa başında çalkantılı bir şekilde de olsa takımın başında sezona başladı ve kimsenin beklemediği kadar iyi bir performans gösterdi. Sivasspor maçından sonra görevine son verildi ve bunun sebepleri açıklanmadı. Henüz ligin başı olmasına rağmen ve takım iyi giderken böylesine bir ayrılıkla ilgili herhangi bir şeyin söylenmemesi büyük düşünen bir camiaya pek de yakışmayan bir hareket olarak haftaya damgasını vurdu.

HAFTANIN  GOLÜ : Orhan Gülle - Gaziantepspor
AVRUPA FUTBOLU’NDA HAFTAYA GENEL BAKIŞ :

İngiltere’de iki büyük maç olmasına rağmen haftaya damgasını futbol dışı bir sebep, hakem Mark Halsey’in yaptığı hatalar vurdu. Almanya’da B.Dortmund 31 maç sonra ilk kez kaybederken Bayern Münih ve Frankfurt yollarına kayıpsız devam ettiler. İtalya’da Milan depremi devam ederken, Juventus 4’te 4 yazarak geçen seneki performansını devam ettireceğini gösterdi. İspanya’nın devleri Real Madrid ve Barcelona zorlandıkları karşılaşmalarda rakiplerini 2-0’lık sonuçlarla yenerek genellikle puan kaybı yaşadıkları Şampiyonlar Ligi dönüşü maçlarını da kazanmış oldular.

Avrupa’nın Başlıca Liglerinde bu hafta oluşan gol krallığı şu şekilde;
İbrahimoviç        7
Messi                 6
Van Persie         5

HAFTANIN KARESİ :




Hiç yorum yok: