4 Ekim 2012 Perşembe

Ramsey 'in Laneti



16 yıldır Arsenal ‘in başında bulunan Arsene Wenger, belki de oyun stratejisiyle değil de neredeyse sadece genç oyunculara yer vermesiyle bir ekol oluşturdu. Bu durum o kadardır ki 22 yaş çoğu yerde genç statüsünde görülürken Arsenal ‘de “yaşlı” muamelesi görmesi doğaldır. Bir diğer ekol de bu genç isimlerin sakatlıklarla çok haşır neşir olmalarıdır. Yakın örneklerinden Wilshere ve ya Jenkinson ‘ı daha eskilerden Eduardo ‘yu ve Diaby ‘yi sayabiliriz.


Ama öyle bir isim var ki namı ve “yaptıkları” son bir seneye damgasını vurdu : Aaron Ramsey. 90 doğumlu  yetenekli orta saha oyuncusu, 1 mayıs 2011 ‘de Manchester United ‘a bir gol atmıştı. Hemen bir gün sonra Ladin ‘in ölmesiyle arasında bir bağ kurulmamıştı tabi ki. Steve Jobs ‘un ölümünden 3 gün önce bu sefer Tottenham kalesine bir gol bırakan Ramsey ‘in üzerindeki lanet tam olarak kavranamamıştı hala. Kimse bu tarihlerin yakınlığının bile farkında değildi. 19 haziran 2011 ‘de Ramsey performansına tam gaz devam etmekteydi. Marsilya ‘ya attığı golden bir gün sonra Kaddafi katlediyordu. Artık bu iş bir raslantı olamazdı ama o zamanlarda bir bağ olabileceği düşünülemediği için Ramsey bile üzerine yapışan lanetin farkına varamıyordu. Ta ki 2 şubat 2012 ‘ye kadar. Neredeyse eş zamanlı olarak Ramsey Sunderland ‘e bir gol atıyor, şarkıcı Whitney Houston ise otel odasında ölü bulunuyordu. Artık her şey ortaya çıkmıştı. Özellikle Avrupa basınının çok fazla üzerinde durduğu “Ramsey ‘in laneti” konusu belki de “ünlü” insanları Arsenal maçlarına bağlıyordu. Herkesin baktığı ilk şey Ramsey ‘in gol atıp atamadığı olmuştu.


Dün gece oynanan Arsenal-Olympiacos karşılaşmasında Aaron Ramsey kimsenin gözünün yaşına bakmadan rakip fileleri sarstı ve korkulu bir bekleyişi başlattı. Gol olduğu andan itibaren gerek sosyal medyada gerekse basında “acaba kim ölecek” soruları dolayısıyla yükselmeye başladı. Herkesin tek dileği bu lanetin artık kırılması ve böylesine yetenekli bir ismin içi rahat bir şekilde gol atması. Gerçi sahaya yansıyan negatif bir etkinin olduğu pek görülmemekte ancak işlerin böyle devam etmesi ister istemez oyuncu üzerinde bir baskı yaratacaktır.

Hiç yorum yok: