9 Ekim 2012 Salı

Süper Lig 7.Hafta


HAFTANIN TAKIMI :FENERBAHÇE


Zor günler geçiren Fenerbahçe'nin ne skora ulaşması ne de iyi bir futbol oynaması zor gözüküyordu. Ancak bu hafta Gladbach galibiyetiyle morallenen Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında da sezonun en iyi iki performansını göstermiş oldu bu hafta. Şimdi ise akıllara gelen soru işareti bu performansın futbolcuların ekstra kenetlenmesine mi bağlı olduğu dolayısıyla bu başarının ömrü.

HAFTANIN KAYDA DEĞER TAKIMI : GENÇLERBİRLİĞİ



Hep bahsedildiği gibi, Gençlerbirliği çıkışını sürdürmekte. Yaklaşık 10 yıl öncesinde kalan ligin en tehlikeli takımlarından biri olma ve de yanında Avrupa 'daki başarılı temsilcimiz olma sıfatlarını o zamanlardan beri arayan takım, Fuat Çapa 'nın samimiyetiyle ve bünyelerinde barındırdıkları mütevazı, bir o kadar da yetenekli isimlerle çok formda gözüküyorlar. Milli aranın dezavantaj oluşturmaması durumunda işlerin kötü gitmesi için bir sebep varmış gibi durmuyor.

HAFTANIN OLAYI : Derbiler haftası


Bu haftaya Avrupa'nın önemli liglerinde oynanan derbiler ve derbi kalitesindeki maçlar damgasını vurdu. Tam bir futbol şöleni yaşadığımız bu haftada 9 derbi oynandı. Bu derbilerin sonuçları şu şekilde.

Fenerbahçe 3-0 Beşiktaş
Adana Demirspor 4-2 Adanaspor
Barcelona 2-2 Real Madrid
Milan 0-1 İnter
Marsilya 2-2 PSG
S.Moskova 0-2 CSKA Moskova
Porto 2-0 S.Lizbon
Twente 3-0 AZ Alkmaar
S.Liege 2-1 Anderlecht

HAFTANIN GOLÜ : Olcan Adın - Trabzonspor

     

AVRUPA FUTBOLUNA GENEL BAKIŞ :

Bu hafta Avrupa'ya oynanan derbi maçları haftaya damgasını vurdu. İspanya'da oynanan El Clasico 2-2 beraberlikle sonuçlandı ve Barcelona 8 puanlık farkı korumuş oldu ancak A.Madrid aldığı galibiyetle zirvede Barcelona'ya yetişmiş oldu. İtalya'da İnter derbiyi kazanarak rahat bir nefes alırken Milan 12.sıraya geriledi. Fransa'da Marsilya ve PSG berabere kalmalarına rağmen zirveyi paylaşmaya devam ediyorlar. İngiltere'de M.United Rooney'nin orta saha oynadığı maçta uzun süre sonra güzel bir futbolla N.United'ı yendi. Avrupa'da bu hafta sonu oluşan gol krallığı şu şekilde oluştu:
Zlatan İbrahimoviç 9
Lionel Messi    8
C.Ronaldo       8
Falcao             8

HAFTANIN KARESİ :



Vizyonlarına uymadığı için Metin Diyadin'i kovan Kasımpaşa'nın yeni hocası Şota imzalarken.

Hiç yorum yok: