23 Ekim 2012 Salı

Süper Lig 8.Hafta

HAFTANIN TAKIMI ANTALYASPOR


Antalyaspor başında 5. Sezonuna giren Mehmet Özdilek, hemen hemen her sezonuna sıralamanın üst tarafında yer almayı hedefleyerek başlamıştı. Ancak maalesef ki bu hedefine ulaşmayı bir türlü tam anlamıyla gerçekleştirememişti. Bu sezon en azından şu anki tablo onu cesaretlendirmeye yetecek gibi gözüküyor. Liderle aynı puanı paylaşarak ikinci sıraya yükselen takım belki de eksik olan şeyi yani özgüveni bulabilecek bir durumda.

HAFTANIN KAYDA DEĞER TAKIMI : 
ESKİŞEHİRSPOR


Bu seneye de iddaalı bir giriş yapan ancak inişli çıkışlı grafiği ile sezona çok da iyi başlayamayan Eskişehirspor beraberliklerin bol oluğu bu haftada eline geçirdiği fırsatı çok iyi değerlendirdi ve taraftarı önünde farklı bir galibiyet aldı. Bu galibiyet ile motive olan kırmızı-siyahlı ekip aynı zamanda da rakiplerinin puan kaybettiği bu kritik haftada aldığı galibiyet ile üst sıralara da yerleşmiş oldu.

HAFTANIN OLAYI : 
Eyüpspor- Altay maçı sonrası yaşanan çekiçli kavga

Haftasonu oynanan Eyüpspor – Altay maçında Serhat Akın ve Ali Cansun birbirine girdi. Doğaldır ki  olayın gelişimi ve oluşumu hakkında iki taraf da farklı şeyler söyledi. SerhatAkın ‘ın çekiçle saldırması sadece futbol dünyasında değil herhangi bir dünyada tam anlamıyla bir vahşettir. Çok klişe olarak tüyler ürpertici bu tarz sahneleri görmeyi istememek bile saçmadır çünkü bu sahnelerin yaşanma ihtimalinin olmaması gerekmektedir.  



HAFTANIN GOLÜ : 

AVRUPA FUTBOLUNA GENEL BAKIŞ :

İspanya Ligi'nde bu hafta zirvedeki 5 takım (Barcelona-A.Madrid-Malaga-R.Madrid-Sevilla) da puan kaybı yaşamazken, 5-4 biten Deportivo - Barcelona maçı haftaya damgasını vurdu. Yıllar sonra bir maçta 4 gol yiyen Bacelona'nın buna rağmen maçı kazanması dikkat çekti. İngiltere'de zorlu Tottenham maçında da puan kaybetmeyen Chelsea zirvedeki yerini sağlamlaştırdı. İtalya'da ise Juventus'un başarısından ziyade Milan'ın başarısızlığı konuşulur halde zira Lazio mağlubiyeti ile 16.sıraya kadar gerileyen Milan'ın ezeli rakibi ile arasındaki puan farkı da 15'e çıkmış durumda. Almanya'da B.Münih bu haftaki 5-0'lık galibiyeti ile yine şaşırtmazken mağlup olmaması bir yana 8 maçta sadece 2 gol yemesi B.Münih taraftarlarını fazlasıyla mutlu etmekte. Bu hafta sonunda Avrupa genelinde oluşan gol krallığı şu şekilde oluştu;
Lionel Messi        11
Falcao                  9
C.Ronaldo            9
İbrahimoviç          9

HAFTANIN KARESİ :


Hiç yorum yok: