29 Mayıs 2012 Salı

Danimarka EURO'12


Danimarka; Portekiz, Norveç, İzlanda ve Kıbrıs’ın bulunduğu H grubunu 1.tamamlayarak Euro’12 ye direk katılmaya hak kazandı. Danimarka turnuvada Hollanda, Portekiz ve Almanya ile B grubunda mücadele edecek.

Avrupa Şampiyonası Geçmişi

Katıldığı Yıllar    = 1964 – 1984 – 1988 – 1992 – 1996 – 2000 – 2004
Şampiyon           = 1992
Final                     =
Yarı Final             = 1964 – 1984

Takım Kadrosu

Kaleci                   =Sorensen (STOKE CİTY) – Andersen (EVİAN)

Defans                =Jacobsen (COPENHAG) – Agger (LİVERPOOL) – Kjaer (ROMA) – Poulsen (AZ) – Bjelland (NORDSJAELLAND) – Wass (EVİAN)

Orta Saha            = Poulsen (EVİAN) – Kahlenberg (EVİAN) – Kvist (STUTTGART) – Silberbauer (YOUNG BOYS) – Eriksen (AJAX) – Jacob Poulsen (MİDTJYLLAND) – Schone (NEC) – Zimling (CLUB BRUGGE)

Forvet                 = Rommedahl (BRONDBY) – Bendtner (SUNDERLAND) – Dehli (BRONDBY) – Mikkelsen (NORDSJAELLAND)

Teknik Direktör = Morten Olsen

Öne Çıkan İsimler

Daniel Agger = Liverpool’da 7.yılını dolduran başarılı savunma oyuncusu Euro’12de de Danimarka’nın kaptanlığını yapacak. Takımın en önemli oyuncusu olduğunu söyleyebiliriz. Premier Lig tecrübesiyle Danimarka takımına pek çok şey katmaya devam edecek.

Christian Eriksen = 20 yaşındaki genç yetenek geleceğin yıldızlarından biri olarak gösteriliyor. Takımı Ajax’ta bu sezon 8 gol ve 20 asistlik müthiş bir performansa imza attı. Genç yaşına rağmen turnuvanın en gözde isimlerinden biri. Turnuvada yapacaklarıyla hem kendine hem de takımına büyük getirileri olabilir.

Bendtner = Arsenal alt yapısının gözde isimlerinden biriydi. Başarıyla başladığı kariyeri geçen sezon bir duraksama yaşadı ancak kiralık oynadığı Sunderland’de bu sezon 8 gol,5 asistlik performansıyla geri dönüşünün sinyallerini verdi. Danimarka’nın en önemli gol silahı ve bu turnuvada yapacaklarıyla Arsenal’e temelli geri dönüş biletini alabilir.

Genel Değerlendirme

Danimarka, Portekiz’e rağmen eleme grubunu birinci tamamlayarak finallere direk katılıyor. Ancak çok kötü bir kura çektiğini söyleyebiliriz. B grubunda Hollanda, Almanya ve Portekiz ile tur mücadelesi verecek. Grubundaki 3 takım da şampiyonluğa yakın takımlar ve Danimarka’nın gruptaki şansı bir hayli düşük. Üst düzey yıldızlara sahip olmasa başarılı bir takım oyunu ve biraz da şans ile bir üst turu kovalayabilir ancak yine de kendi futbollarından ziyade rakiplerinin performansları onların turnuvadaki kaderlerini belirleyecek.

Hiç yorum yok: