24 Mayıs 2012 Perşembe

Hırvatistan EURO '12




    Birincinin Yunanistan olduğu ve İsrail, Letonya, Gürcistan ve Malta’nın bulunduğu grupta ikinci oldular ve play-off’larda Türkiye’yi elediler. EURO 2012’de C grubunda İspanya, İtalya ve İrlanda ile oynayacaklar.

AVRUPA ŞAMPİYONASI GEÇMİŞİ:
Katıldığı Yıllar : 1996 – 2004 – 2008
Şampiyon : -
Final : -
Yarı Final: -


KADROSU:

Kaleci: Stipe Pletikosa (ROSTOV), Danijel Subasic (MONACO), Goran Blazevic (HAJDUK), Ivan Kelava (DİNAMO ZAGREB)

Defans: Josip Simunic (DİNAMO ZAGREB), Vedran Corluka (B.LEVERKUSEN), Danijel Pranjic (B.MUNİCH), Ivan Strinic (DNİPRO), Dejan Lovren (LYON), Gordon Schildenfeld (E.FRANKFURT), Domagoj Vida (DİNAMO ZAGREB), Sime Vrsaljko (DİNAMO ZAGREB), Jurica Buljat (MACCABİ HAIFA),

 Orta Saha:Darijo Srna (SHAKTAR), Niko Kranjcar (TOTTENHAM), Luka Modric (TOTTENHAM), Ivan Rakitic (SEVILLA), Ognjen Vukojevic (DYNAMO KYIV), Tomislav Dujmovic (R.ZARAGOZA), Ivan Perisic (B.DORTMUND), Ivo Ilicevic (HAMBURG), Milan Badelj (DINAMO ZAGREB),

 Forvet: Ivica Olic (B.MUNICH), Eduardo (SHAKTAR), Mario Mandzukic (WOLFSBURG), Nikica Jelavic (EVERTON), Nikola Kalinic (DNIPRO)
          
Teknik Direktör: Slaven Bilic


          
ÖNE ÇIKAN İSİMLER:

Darijo Srna: Avrupa futbolunun gördüğü en profesyonel futbolculardan biri. Çok iyi hükmettiği sol ayağıyla kullandığı serbest vuruşlarla tanıyor tüm dünya onu. Defansın solunda görev alan yıldız gerektiğinde sol açıkta da değerlendirilebiliyor teknik kapasitesi sayesinde. Suker’den sonra en tanınmış Hırvat olarak nitelendirebileceğimiz Srna takımı için çok şey ifade ediyor.

Luka Modric: Hırvat futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en yetenekli futbolcu. Tottenham yeniden doğmaya yaklaşırken en büyük pay Modric’e ait. Üst seviyelerde olan yaratıcılığı, takımına katacağı en büyük artısı. Diğer hiçbir Orta Avrupa ülkesinin sahip olmadığı bu yetenek Hırvat milli takımını bir adım öne çıkarabilecek cinsten. Olası bir sürpriz kesinlikle onun ayağından çıkacaktır.

Nikica Jelavic: Rangers formasıyla çıktığı 45 maçta kaydettiği 30 gol tüm dünyayla beraber Everton’ın da dikkatini çekmesini sağladı. 13 kere giydiği Everton formasıyla da 9 gol atınca tüm Avrupa’ya varlığı iyice hissettirdi. 26 yaşında olmasına rağmen bu turnuva onun için tanıtım turnuvası olabilir ve futbolseverler yeni bir yıldızla tanışabilir.

Eduardo: 2008 Şubat’ına kadar adından sıkça söz ettiren Brezilya kökenli yıldızın yaşadığı uzun süreli sakatlık ulaşabileceği noktaları da uzağına itti onun. 2009 yılında sahalara döndükten sonra Arsenal’da tutunamadı ve Shaktar’ın yolunu tuttu. Orda da kendinden beklenen şeyleri yeterince sahaya yansıtamadı ve bir yıldız adayı daha sakatlığın ağına takıldı. EURO 2008’ de olmayışı takımının en büyük eksilerinden olarak görülürken bügun kimse adını telaffuz etmiyor. Umarız bu turnuva onun için bir uyanış ve kendine geliş olur ki birazcık uzak bir ihtimal gibi duruyor.


Genel Değerlendirme
Turnuva tecrübesi olarak çok eksikliği olan Hırvat takımının İtalya’ya bir sürpriz yaşatma ihtimali az da olsa, kimseyi şaşırtmayacaktır. Kadro profilleri diğer “ikinci seviye takımlara” göre biraz daha dikkat çekici olsa da çeyrek finalden ileri gitmeleri tüm dünyayı şaşırtabilir ki bu durumda kura şansı da önemli bir rol oynamaktadır ( EURO2008 Türkiye eşleşmesi gibi). Sonuç ne olursa olsun izlenilesi bir futbol oynayacaklarından çoğu futbolsever emindir. Özellikle teknik direktör Bilic’in sıradışılığı ve sempatikliği Hırvatistan’ın maçlarını daha da ilgi çekici kılmaktadır.

Hiç yorum yok: