22 Mayıs 2012 Salı

İtalya EURO'12



İtalya; Estonya, Sırbistan, Slovenya, Kuzey İrlanda ve Faroe Adaları’nın bulunduğu grupta birinci olarak turnuvaya katılma hakkı kazandı. EURO 2012’de de İspanya, İrlanda ve Hırvatistan’ın bulunduğu C grubunda mücadele edecek.

AVRUPA ŞAMPİYONASI GEÇMİŞİ:
Katıldığı Yıllar : 1968 – 1980 – 1988 – 1996 – 2000 – 2004 - 2008
Şampiyon : 1968
Final : 2000
Yarı Final: 1980 - 1988

KADROSU:

Kaleci: Gianluigi Buffon (Juventus), Emiliano Viviano (Palermo), Morgan De Sanctis (Napoli),    Salvatore Sirigu (P.S.G)

Defans: Giorgio Chiellini (Juventus), Andrea Barzagli (Juventus), Domenico Criscito (Zenit), Christian Maggio (Napoli), Leonardo Bonucci (Juventus), Andrea Ranocchia (Inter), Federico Balzaretti (Palermo), Salvatore Bocchetti (Rubin Kazan), Ignazio Abate (Milan), Angelo Ogbonna (Torino), Davide Astori (Cagliari)                      

 Orta Saha: Andrea Pirlo (JUVENTUS), Daniele de Rossi (ROMA), Riccardo Montolivo (FIORENTINA), Claudio Marchisio(JUVENTUS), Antonio Nocerino (MILAN), Thiago Motta (P.S.G), Alessandro Diamanti (BOLOGNA), Luca Cigarini (ATALANTA), Emanuele Giaccherini (JUVENTUS), Ezequiel Schelotto (ATALANTA), Marco Verratti (PESCARA)
      
 Forvet: Antonio Di Natale (UDINESE), Antonio Cassano (MILAN), Mario Balotelli (MANCHESTER CITY), Sebastian Giovinco (PARMA), Fabio Borini (ROMA), Mattia Destro (SIENA)
      
 Teknik Direktör: Cesare Prandelli

   
ÖNE ÇIKAN İSİMLER:

Gianluigi Buffon: İyi bir kaleciye sahip olmak olmak başarıya giden yoldaki en büyük gerekliliklerdendir. Dünyanın en iyi kalecilerinden birine sahip olan İtalya bu avantajının bilincindedir ve bu özgüven onlara bir şeyler katabilir. Buffon’un tecrübesini tüm takıma aşılayabilme ihtimali İtalya’nın en büyük şanslarından

 Antonio Di Natale: 34 yaşında olmasına rağmen bu sene kaydettiği 23 gol ilerleyen yaşının ona sadece tecrübe kattığını söyleyebilmemizi sağlıyor. Hiçbir zaman bir dünya yıldızı olarak anılmayan Di Natale için bu Avrupa Kupası sonlarına yaklaştığı kariyerindeki en önemli turnuva olacaktır. Sahip olduğu göz kamaştırıcı istatistiklerine ülkeler klasmanında da bir şeyler katma arzusuna sahip olduğunu kolaylıkla söyleyebileceğimiz futbolcu İtalya için en önemli gol ayaklarından.
        
 Mario Balotelli: Yaptığı her hareketle, söylediği her sözcükle olay yaratan Balotelli’nin sahip olduğu yeteneğe ihanet ettiğini söyleyebiliriz. Zor yıllar geçiren İtalya futbolu için altın değerinde olabilmesi beklenen “yaramaz” çocuğun takımına katkı mı sağlayacağı yoksa zarar mı vereceği merak konusu. İlk bakışta zarar vereceğinden emin olduğumuz Balotelli belki de bu turnuvanın kendisi için önemini fark eder ve tabiri caizse aklını kullanmaya başlar. Bu soruların cevabını şampiyona oynanmadan bulamayacağız.

Andrea Pirlo: Sadece İtalya futbolunun değil tüm dünyanın gördüğü en yetenekli orta saha oyuncularından biri. Artık iyice yaşlandı(33) önyargılarını lideri olduğu Juventus’u şampiyon yaparak paramparça etti. Duran toplarda da sahip olduğu üst düzey yetenek önemine önem katmaktadır. Kuşkusuz ki onun sergileyeceği futbol İtalya’nın kaderini yakından ilgilendirecektir.





Genel Değerlendirme
Geçmişinde bir Avrupa Kupası 4 de Dünya Kupası bulunan tarihin en başarılı ülke takımlarından biri olan İtalya takımı son yıllarda biraz arka planda kalmaya başladı. Yeni futbolcular yetiştirilmekte çekilen zorluk takımları “yaşlı” futbolculara itmektedir ve bu durum da milli takımı etkilemektedir. İtalya denince akla gelen futbolcuların neredeyse hiçbiri izleyemeyeceğimiz bu turnuvada İspanya’nın ardından ikinci olarak çeyrek finale kalma ihtimallerinin yüksek olduğu söyleyebilsek de devamı konusunda pek de iç açıcı bir tablo yok. Ancak yine de bir ekole sahip olan takımlar her zaman her turnuvada korkulası takımlardır.

Hiç yorum yok: