21 Mayıs 2012 Pazartesi

Fransa EURO'12


Fransa; Bosna Hersek, Romanya, Beyaz Rusya, Arnavutluk ve Luxemburg’un bulunduğu C grubunu 1.tamamlayarak Euro’12 ye direk katılmaya hak kazandı. Fransa turnuvada Ukrayna, İsveç ve İngiltere ile D grubunda mücadele edecek.

Avrupa Şampiyonası Geçmişi
Katıldığı Yıllar = 1960 – 1984 – 1992 – 1996 – 2000 -2004 - 2008
Şampiyon       = 1984 - 2000
Final               =
Yarı Final        = 1960 - 1996

Takım Kadrosu

Kaleci                   = Lloris (LYON) – Mandanda (MARSİLYA) – Carrasso (BORDEAUX)

Defans                = Evra (MANCHESTER UNİTEDRDEAUX) – Mexes (MİLAN) – Rami(VALENCİA)  - Reveillere (LYON) – Clichy( MANCHESTER CİTY) – Debuchy (LİLLE) – Koscielny (ARSENAL) – Mbiwa (MONTPELLİER)

Orta Saha            = Malouda (CHELSEA) – Ribery (BAYERN) – Alou Diarra (MARSİLYA) – Gourcuff (LYON) – Nasri (MANCHESTER CİTY) – M’Vila (RENNES) – Cabaye (NEWCASTLE) – Martin (SOCHAUX) – Ben Arfa (NEWCASTLE) – Matuidi (PSG) – Valbuena (MARSİLYA)

Forvet                 = Benzema (REAL MADRİD) – Remy (MARSİLYA) – Menez (PSG) – Giroud (MONTPELLİER)

Teknik Direktör = Laurent Blanc


Öne Çıkan İsimler

Patrice Evra = Manchester United’da 7.yılını dolduran Evra yine 50’ye yakın maçta forma giydi ve istikrarını sürdürdü. Şu anda Dünya’nın en iyi sol beki olarak telaffuz edebileceğimiz bir isim. Turnuvada yine takımına hem hücum hem de savunma anlamında müthiş katkı sağlayacak.
Samir Nasri = Samir Nasri bu sezon Manchester City ile Premier Lig’de şampiyonluk yaşadı. City ile çıktığı 31 lig maçında 5 golü ve 9 da asisti bulunuyor. Fransa orta sahasının beyni durumunda. Ne yapacağı biraz soru işareti de olsa başarılı bir performans ile Fransa’yı çok iyi yerlere getirebilir.
Frank Ribery = Takımının tartışmasız bir numaralı ismi. Bayern Münih ile Şampiyonlar Ligi’nde final oynadı ve bu sezon çıktığı 45 maçta 16 gol atıp 26 da asist yaptı. Golü ve asisti çok kolay bulabilen Ribery bireysel yeteneği ile tek başına maç alabilecek kapasiteye sahip. Fransa ancak onun performansıyla başarıya ulaşabilir.
Karim Benzema = Fransa’nın uzun yıllardır gol umudu Benzema bu sezon Real Madrid ile başarılı bir sezon geçirdi ve La Liga şampiyonluğuna ulaştı. 52 maçta 32 gol ve 15 asistlik performansıyla Fransa için umut olmaya devam ediyor. Bireysel olarak takımını sırtlayamaz ama özellikle Ribery ve Nasri’den gerekli desteği alabilirse gol krallığına bile ulaşabilir.
Olivier Giroud = Pek çoğumuzun yeni yeni tanıdığı bir isim. Milli formayı sadece 3 kez giydi. Ancak bu sezon Montpellier’in şampiyonluğunda baş aktörlerden biriydi. Attığı 21 gol ile Fransa gol krallığına ulaştı. Turnuvanın sürpriz isimlerinden bir tanesi. Turnuva tecrübesizliğine yenik düşmezse yeni bir yıldızın doğuşunu seyredebiliriz.

Genel Değerlendirme
Fransa, olaylı Dünya Kupası macerasından sonra ciddi bir turnuvada ciddi bir başarı elde ederek eski günlerine erkenden dönme çabasında. Şampiyonluk şansı Hollanda, Almanya ve İspanya’nın yanında az da gözükse Ribery ve Benzema ile başarılı bir turnuva çıkarabilir. İngiltere, İsveç ve Ukrayna ile D grubunda mücadele edecek ve grupta İngiltere’nin ardından üst tura çıkmaya yakın bir takım. Fransa için Yarı Final gerçekçi bir hedef bu turnuvada.

Hiç yorum yok: