7 Mayıs 2012 Pazartesi

Son Bir Adım



                


        Süper Final’in 5.haftasında yine nefes kesen iki derbi maçı izledik. Galatasaray evinde 2-0 öne geçtiği maçta Beşiktaş’ın son dakikalarda bulduğu gollerle maçın berabere bitmesini engelleyemedi. Bir diğer şampiyonluk adayı Fenerbahçe ise mücadelenin üst seviyelerde gezdiği maçta zorlu Trabzonspor deplasmanını kayıpsız atlattı. Artık uzatmaları oynanan 40 haftalık lig maratonun son maçı, final maçı hafta sonu Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Kadıköy’de oynanacak ve kupa sahibini bulacak. Her iki takımın da maç öncesi durumlarını ayrı ayrı inceleyelim.


        Galatasaray 5.haftaya büyük umutlarla girmişti aslında. Evlerinde kazanıp, Trabzon’dan gelecek iyi haberlere göre şampiyonluk turunu Arena’da atmaya başlayacaklardı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı Galatasaray için. Fenerbahçe Trabzonspor’u 3-1’le geçti ve turu Kadıköy’e bıraktı. Galatasaray ise Beşiktaş karşısında rahat ve üstün oynamasına rağmen öne geçtikten sonra gözlerini Trabzon’a çevirince Beşiktaş’ın son 5 dakikada attığı 2 golle galibiyetten de olmuş oldu. Bu hafta tur atmayı bekleyen Terim’in öğrencileri şampiyonluk turu atmak bir yana 2 puandan çok daha fazlasını kaybettiler. 34.hafta sonunda moral ve motivasyon olarak en önde olan Galatasaray arka arkaya kaybettikleri puanlarla sadece şampiyonluk şansını zora sokmakla kalmadı aynı zamanda da moral anlamında 9 puanlık farkı 1’e indiren Fenerbahçe’nin de arkasında kaldılar. Psikolojik faktörler bir yana teknik detaylara baktığımızda Galatasaray için en büyük dezavantaj kuşkusuz final maçının yıllardır kazanamadıkları Saraçoğlu’nda oynanacak olması. Bir diğer kötü haber de Fatih Terim’in takımın başında olamayacak olması. Takımda ciddi bir oyuncu eksiğinin bulunmaması ve beraberliğin şampiyonluk için yeterli olması ise Galatasaray’ın en somut avantajları.


         Fenerbahçe cephesine geldiğimizde bir az daha olumlu bir tabloyla karşı karşıyayız. Kuşkusuz bu tablonun oluşmasında 5.Hafta maçlarının da büyük etkisi var. Çok zorlu bir Trabzon engelini rahat geçmesi Fenerbahçe’li futbolculara müthiş bir motivasyon sağladı. Cristian, Emre ve Selçuk’tan oluşan farklı orta saha formatıyla Fenerbahçe 3-1 kazanmayı bildi. Fenerbahçe'nin artısı maçı Şükrü Saraçoğlu’nda müthiş bir taraftar desteği ile oynayacak olmaları ama galibiyetin şampiyonluk için şart olması Fenerbahçe için en büyük dezavantaj. Gökhan ve Volkan başta olmak üzere pek çok oyuncunun sakatlık riskinin bulunması bir yana Sow’un kesin olarak oynayamayacak olması Fenerbahçe için en büyük eksi puan gibi gözüküyor. Alex ise başlı başına bir soru işareti. Alex’in finalde olup olmayacağından çok nasıl olacağı merak konusu. Sakatlıklarla boğuşan ve son maçlarda pek varlık gösteremeyen Alex’in performansı bütün bir ligin kaderini belirleyebilir.

          Müthiş bir maraton bu hafta sonu müthiş bir final maçıyla sona erecek. Tüm spor kamuoyu, her iki takım taraftarları ve bizler her ne kadar hafta boyunca maçın taktik, teknik ve hatta psikolojik analizlerini yapsak da Cumartesi saat 19:00 da bütün hesaplar bir kenara bırakılacak ve sezon boyunca gösterdikleri mücadeleyle şampiyonluğu sonuna kadar hak etmiş iki takım, şampiyonluktan önceki o “Son Bir Adım”ı atmak için kozlarını paylaşacak.

Hiç yorum yok: