26 Mayıs 2012 Cumartesi

İsveç EURO '12




Hollanda, Macaristan, Finlandiya, Moldova ve San Marino’nun bulunduğu grupta Hollanda’nın ardından ikinci oldu ve en iyi ikinci olarak EURO 2012’ye katılma hakkını kazandı. Turnuvada Fransa, İngiltere ve Ukrayna ile birlikte D grubunda mücadele edecekler.

AVRUPA ŞAMPİYONASI GEÇMİŞİ:
Katıldığı Yıllar : 1992 – 2000 – 2004 – 2008
Şampiyon : -
Final : -
Yarı Final: 1992

KADROSU
Kaleci: Andreas Isaksson (PSV), Johan Wiland (KOPENHAG), Par Hansson (HELSİNGBORG)

Defans: Mikael Lustig (CELTIC), Olof Mellberg (OLYMPIACOS), Andreas Granqvist (GENOA), Martin Olsson (BLACKBURN), Jonas Olsson (WBA), Mikael Antonsson (BOLOGNA), Behrang Safari (ANDERLECHT)

Orta Saha:Rasmus Elm (AZ ALKMAAR), Sebastian Larsson (SUNDERLAND), Anders Svensson (ELFSBORG), Kim Kallstrom (LYON), Pontus Wernbloom (CSKA MOSCOW), Samuel Holmen (ISTANBUL B.B), Emir Bajrami (TWENTE), Christian Wilhelmsson (AL-HILAL),

Forvet: Zlatan Ibrahimovic (MILAN), Johan Elmander (GALATASARAY), Tobias Hysen (GOTEBORG), Ola Toivonen (PSV), Markus Rosenberg (W.BREMEN)
  
Teknik Direktör:Erik Hamren


           

ÖNE ÇIKAN İSİMLER:

Zlatan Ibrahimovic: Dünyanın en kaliteli golcüleri arasında gösterilen; uzun boyuna rağmen tekniği de çok yüksek olan yıldız sadece İsveç takımı için değil bütün turnuva için kader adamı konumunda. 2003’ten beri gittiği her takımda şampiyonluk görmesi (son sezon hariç –Juventus- ) onun tecrübesine tecrübe katarken takımı için taşıdığı önemi her geçen sene arttırmıştır ve Larsson ‘un da futbolu bırakmasıyla takımının tam anlamıyla her şeyi. İsveç adına bazı şeyleri değiştirme yeteneğine sahip başka hiçbir takım arkadaşının olmadığı gibi.

Rasmus Elm: Çok klişe olacak ancak genç orta saha oyuncusunu en iyi “oyunun iki yönünün de iyi oynuyor” tanımlayacaktır. AZ formasıyla 31 maçta 10 gol atıp 8 asist yapan yıldız adayımız için bir Liverpool transferi de gündemde. Hollanda Ligi ‘nin popülaritesinin azalması onu yakından takip etmemizi engellese de izlediğimiz kadarıyla kumaşının kalitesini rahatlıkla anlayabiliyoruz. Bu turnuva bizim için onu tanıma turnuvası olabilir.

Kim Kallstrom: Lyon ‘un fırtına gibi estiği dönemlerde takımının en önemli isimlerinde biriydi. Orta sahadaki direnci ve soğukkanlılığı onu büyük bir yıldız yapmasa da çok iyi bir “görev adamı” yapıyor. Lyon ‘un yaşadığı düşüşten dolayı gözlerden uzak kalan isim adını herkese tekrar hatırlatmak isteyecektir ve de olası bir İsveç çıkışı beraberinde onu da isteklerine ulaştıracaktır.

Olof Mellberg: Kalecilerde genelde hiç soru olmayan “ilerleyen yaş” savunmalarda birazcık daha önemli bir husus olsa da oyuncunun kalitesine göre değişiklik gösterme lüksüne sahip. Mellberg de bu konuda gösterebileceğimiz örneklerden. 34 yaşında olmasına rağmen savunmadaki liderlik vasıflarına çok ihtiyacı olacaktır İsveç ‘in. Hocasının onun değerlendirip değerlendirmeyeceğini bilemeyiz ama oynaması durumunda iyi işler yapabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.



Genel Değerlendirme

Son 5 turnuvanın 4 ‘üne katılmış olmaları belli bir standartlarının olduğunu gösteriyor bizlere. 1992 yılındaki 4. ‘lüklerinden başka başarılarının olmaması da standartlarının içeriğini ve de dolayısıyla büyük bir gelişim göstermemiş olmalarını da hesaba kattığımızda bu turnuvada da benzer bir senaryoyla karşımıza çıkacaklarını kanıtlıyor. Ljunberg ‘li, Larsson ‘lu zamanlarından kalan bir sempatiyle ve de İbrahimovic ‘in yapacaklarının merakıyla maçlarını dikkatle izleyecektir futbolseverler. Gruptan çıkma ve hatta devam etme ihtimallerine baktığımızda küllerinden doğmaya çalışan Fransa ve ev sahibi Ukrayna ile kıyasıya bir çekişme yaşayacaklar ikincilik için ama İsveç takımı adına dönen bir ibreden şu an için bahsedemiyoruz.  

Hiç yorum yok: