28 Mayıs 2012 Pazartesi

Rusya EURO '12




Rusya; İrlanda, Ermenistan, Slovakya, Makedonya ve Andorra‘nın bulunduğu grupta birinci oldu ve EURO 2012 ‘ye direk olarak katılmaya hakkazandı. Polonya, Yunanistan ve Çek Cumhuriyeti ’nin bulunduğu A grubundamücadele edecek.

AVRUPA ŞAMPİYONASI GEÇMİŞİ:
Katıldığı Yıllar: 1960 – 1964 – 1968 – 1972 – 1988 – 1992 – 1996 – 2004 – 2008
Şampiyon : 1960
Final : 1964 –1972 - 1988
Yarı Final:  1968 - 2008

KADROSU:

Kaleci: Igor Akinfeev (CSKA MOSCOW), Vyacheslav Malafeev (ZENIT),Anton Shunin (DINAMO MOSCOW)

Defans: Sergei Ignashevich(CSKA MOSCOW), Aleksandr Anyukov (ZENIT), Vasili Berezutski  (CSKA MOSCOW), Roman Shishkin (LOKOMOTİVMOSCOW), Roman Sharonov (RUBIN KAZAN), Dmitri Kombarov (SPARTAK MOSCOW),Vladimir Granat (DINAMO MOSCOW), Yuri Zhirkov (ANZHİ)

Orta Saha:Igor Semshov (DINAMO MOSCOW), Konstantin Zyryanov(ZENIT), Marat Izmailov (SPORTİNG), Igor Denisov (ZENIT), Roman Sehirokov(ZENIT), Alan Dzagoev (CSKA MOSCOW), Denis Glushakov (LOKOMOTİV MOSCOW),Magomed Ozdoev (LOKOMOTIV MOSCOW)

Forvet:  Andrei Arshavin(ZENIT), Aleksandr Kerzhakov (ZENIT), Roman Pavlyuchenko (LOKOMOTİV MOSCOW),Pavel Pogrebnyak (FULHAM),Aleksandr Kokorin (DINAMO MOSCOW), Artem Dzyuba(SPARTAK MOSCOW)

TeknikDirektör: Dick Advocaat




ÖNE ÇIKAN İSİMLER:

Andrei Arshavin: 2008 yılında UEFA Kupası ‘nı kazanan Zenit takımında en çokdikkat çeken isim olmuştu. Hızı ve tekniği, Avrupa ‘nın büyük takımlarınındikkatini çekmesini sağlamıştı. Arsenal ‘de beklenen performansı gösterdiğinisöylemek zor da olsa Arshavin EURO 2008 ‘in sürpriz takımı Rusya ‘nın başarısıyinelemesi için kullanması gereken en önemli silah konumunda.

Yuri Zhirkov: EURO 2008 ‘de yükselen Rus Milli Takımı ‘nda en başarılıisimlerden biriydi ve de bu ona Chelsea ‘nin kapılarını açtı. Sol kanatta hemönde hem arkada değerlendirilebilen yıldız aynı Arshavin gibi parlak birİngiltere macerası yaşamamış olsa da ne yeteneğini ne de profesyonelliğinikimse eleştiremez.

Aleksandr Kerzhakov: Şurası kesin ki Rusya ‘nın yetiştirdiği en iyi golcü. Sevilla‘da oynarken fazla forma şansı bulamasa da bulduğu şansları iyi değerlendirdive İspanyol takımıyla UEFA Kupası ‘nı kazandı. Bu sezon attığı 23 golle deadeta “yapacağım şeyler bitmedi” dedi ve tahmin edilenin fazlasını yapmasıbeklenen Rusya için ne kadar önemli olduğu kanıtladı.

Alan Dzagoev: CSKA Moskova ‘nın 10 numarası olan 21 yaşındaki genç yetenek Rusfutbolunun yeni yıldızlarından. EURO 2008 ‘deki başarısından sonra bu turnuvadada iyi işler yapmak isteyen Rusya Milli Takımı, Dzagoev ‘in üst düzey teknikkapasitesini ve isteğini takımda bulunan tecrübeli isimlerle birleştiripistedikleri başarıya ulaşabilirler.




Genel Değerlendirme
EURO 2008 ‘deki başarılarınınardından bu turnuvada da beklentilere sahip olan Rusya takımının en azından gruptançıkması yüksek bir olasılık olarak gözüküyor.  Yarı Final şansları için aynı yükseklikte birolasılıktan bahsetmek zor olsa da geçen turnuvada da bu durumun böyle olduğunudüşünerek pek de emin konuşmamak lazım. Son yıllarda yükselişte olan Rusfutbolunun çıtasını bir kademe daha yükseltmesi EURO 2012 ‘de alınacak başarıyabağlıdır. Şampiyonanın renkli takımlarından olacaklarına hiç kimsenin şüphesiyok.

Hiç yorum yok: