23 Mayıs 2012 Çarşamba

Portekiz EURO'12



Portekiz; Danimarka, Norveç, İzlanda ve Kıbrıs’ın bulunduğu H grubunu 2.tamamlayarak Play-Off’a kaldı. Play-Off’ta Bosna Hersek’i 0-0 ve 6-2’lik skorlarla eleyerek Euro’12 ye katılmaya hak kazandı. Portekiz turnuvada Hollanda, Danimarka ve Almanya ile B grubunda mücadele edecek.

Avrupa Şampiyonası Geçmişi
Katıldığı Yıllar     = 1984 – 1996 – 2000 – 2004 -2008
Şampiyon           =
Final                   = 2004
Yarı Final           = 1984 - 2000

Takım Kadrosu

Kaleci                    = Eduardo (BENFİCA) – Rui Patricio (SPORTİNG) – Beto (CLUJ)

Defans                = Bruno Alves (ZENİT – Pepe (REAL MADRİD) – Coentrao (REAL MADRİD) – Pereira     (SPORTİNG) – Rolando (PORTO) – Costa (VALENCİA) – Miguel (BRAGA)

Orta Saha            = Meireles (CHELSEA) – Moutinho (PORTO) – Veloso (GENOA) – Martins (BENFİCA) – Micael (A.MADRİD) – Custodio (BRAGA) – Nani (MANCHESTER UNİTED) – Quaresma (BEŞİTAŞ)

Forvet                 = Cristiano Ronaldo (REAL MADRİD) – Postiga (ZARAGOZA) – Almedia (BEŞİKTAŞ) – Varela (PORTO) – Nelson Oliveira (BENFİCA)

Teknik Direktör = Paulo Bento


Öne Çıkan İsimler

Pepe = Real Madrid’in başarılı defans oyuncusu Pepe kuşkusuz Portekiz için turnuvada en önemli savunma silahı olacaktır. Bu sezon Real Madrid gibi üst düzey bir takımında istikrarlı bir performans gösteren Pepe’nin Euro’12 performansı Portekiz’in kaderini çizebilir.
Raul Meireles = Raul Meireles bu sezon takımı Chelsea’nin Şampiyonlar Ligi Finaline yükselmesinde büyük paya sahipti. Liverpool’daki performansına nazaran Chelsea’de daha iyi bir grafik sergileyen Meireles Portekiz orta sahasının da en önemli ismi. Raul Meireles’in takımına vereceği çift yönlü katkı Portekiz için çok önemli. 
Nani = Manchester United’ta 5.sezonunu dolduran Nani istikrarlı performansını da sürdürmeye devam ediyor. Bu sezon takımıyla 40 maçta 10 gole imza atan Nani kanat oyuncusu olmasına rağmen Portekiz için çok önemli bir gol silahı.
Cristiano Ronaldo = Onun hakkında konuşulacak pek fazla bir şey yok. Real Madrid’in herşeyi Ronaldo 46sı ligde olmak üzere bu sezon 60 gol attı. Sadece Portekiz’in değil bütün turnuvanın en iyi futbolcusu durumunda. Portekiz için turnuvanın formülü çok basit; Ronaldo oynarsa kazanırlar, oynamazsa kaybederler.


Genel Değerlendirme

Portekiz milli takımı kadrosunda bulundurduğu üst düzey futbolculara rağmen elemelerde başarılı bir grafik çizmedi. Elemelerde şu anda da aynı grupta bulunduğu Danimarka’nın ardından ikinci olarak Play-Off sonucu turnuvaya katıldılar. Potansiyeli çok yüksek bir takım olmasına rağmen turnuvanın ölüm grubuna düşmüş olmaları gruptaki şanslarını düşürüyor. B grubunun tartışmasız en güçlü iki adayı Hollanda ve Almanya bir yana 3.takımın da elemelerde geçemedikleri Danimarka olması Portekiz için çok negatif bir tablo çiziyor. Ancak değerlendirme yapılırken unutulmaması gereken tek bir şey var: Cristiano Ronaldo. Onun performansı sadece B grubunun değil tüm turnuvanın kaderini değiştirebilir. Takımın kalanından az biraz destek bulabilirse Cristiano Ronaldo Portekiz’e final oynatabilir.

1 yorum:

Daçe dedi ki...

ronaldo oynamazsa kaybederler ama tabii ronaldo'yu da oynatabilmeleri lazım. ronaldo bile kaderden kaçamaz arkadaşım.